Adalet Bakanı Akın Gürlek sosyal medya hesabı üzerinden son operasyona ilişkin bilgileri paylaştı.

Vatandaşların temel gıda ürünlerine adil, güvenli ve makul koşullarda ulaşabilmesi ile tüketici haklarının korunmasının en hassas konuların başında geldiğini dile getiren Gürlek, bu kapsamda Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları ile eş güdümlü hareket ettiklerini söyledi.

Gürlek bu kapsamda sabah saatlerinde 8 ilde operasyon düzenlendiğini, 13 şirkete kayyum atandığını ve 32 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi:

"Beyaz et sektöründe piyasa işleyişini bozarak haksız fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetine yol açtığı değerlendirilen eylemlere yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde 8 ilde eş zamanlı adli operasyon gerçekleştirilmiştir.

Milletimizin temel gıda tedarik zincirinin kesintiye uğramaması ve ticari faaliyetlerin hukuka uygun, şeffaf ve denetlenebilir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla soruşturma kapsamındaki 13 şirkete denetim kayyımı atanmıştır.

Başkan Yılmaz, Anadolu esnafıyla buluştu
Başkan Yılmaz, Anadolu esnafıyla buluştu
İçeriği Görüntüle

Yürütülen soruşturma kapsamında; serbest rekabet ortamını ihlal ederek fiyatları tüketici aleyhine yönlendirdiği değerlendirilen 32 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulanmıştır.

Hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde; vatandaşlarımızın ekonomik haklarını zedeleyen, piyasa düzenini bozmaya teşebbüs eden ve haksız kazanç sağlamaya yönelik hiçbir usulsüzlüğe müsamaha gösterilmeyecektir.

Soruşturmayı titizlikle yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza, operasyonları gerçekleştiren İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüze ve bu süreçteki değerli katkılarından ötürü Rekabet Kurumu, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürlüğü ile MASAK yetkililerine teşekkür ediyorum."

Gözaltına alınan isimler:

Tolga Gündüz

Emre Karabatak

Levent Aytimur

Mustafa Fahrettin Aksoy

Bahattin Bak

Seyfi Sedat Demirci

Galip Yeşilbaş

Arif Yakup Kaplan

Onur Özkul

Screenshot 5-862

Mustafa Baramuk

Hüseyin Durmaz

Mehmet Aydın

Musa Erkal

Mustafa Ericek

Nihat Özbey

Hüsniye Kara

Özer Usta

Özgür Yılmaz

Screenshot 6-725

Özer Matlı

Screenshot 2-1571

Pınar Kap

Başak Kılıç

Zeynep Çiçek

Batuhan Tiryakioğlu

Özkan Gültekin

İsmail Hakkı Aydın

Ergun Abalıoğlu

Muammer Harmancı

Musa Örsan Dursun

DENETİMLİ KAYYIM ATANAN ŞİRKETLER ŞÖYLE:

ŞENPİLİÇ GIDA SANAYİ A.Ş.

ORVİTAL ORGANİK GIDA ÜRÜN VE DANIŞMANLIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

AS OFİS DAMIZLIK YUMURTA YEM GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

BAKPİLİÇ ENTEGRE TAVUKÇULUK ANONİM ŞİRKETİ

BANVİT BANDIRMA VİTAMİNLİ YEM SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

BUPİLİÇ ENTEGRE GIDA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

AK PİLİÇ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

ER PİLİÇ ENTEGRE TAVUKÇULUK ÜRETİM PAZARLAMA VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

HASTAVUK GIDA TARIM HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KESKİNOĞLU TAVUKÇULUK VE DAMIZLIK İŞLETMELERİ SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ABALIOĞLU LEZİTA GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

AY-Pİ TAVUKÇULUK GIDA HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GEDİK TAVUKÇULUK VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.