Konuyla ilgili açıklama yapan BALKANTÜRKSİAD Üyesi ve ‘Bu Atıklar Kod Yazıyor’ projesi yöneticisi Makbule Çetin, “Söz konusu proje ile doğal kaynakların sınırsız gibi kullanılmasını önlemek için geri dönüşümün önemine ve faydasına dikkat çekilmektedir” dedi.

Proje hakkında da bilgi veren Çetin, “Elektronik atıklar başta olmak üzere, küçük ev aletleri, büyük ev aletleri, bilişim ekipmanları, oyuncak, eğlence ve spor ekipmanlarını üyelerimizin de gönüllü olarak katılımıyla toplayarak lisanslı geri dönüşüm firmasına göndererek elde edilen gelir ile ilköğretim okullarına kodlama sınıfları açmayı hedeflemektedir” şeklinde konuştu.

Yeşil ekonomiyi destekleyerek, karbon ayak izini azaltarak eğitime destek vermeyi de amaçladıklarını sözlerine ekleyen Çetin açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Elektronik atıkları çocukların gülümsemesine dönüştüren projemize BALKANTÜRKSİAD’ın üyeleri de katılmışlardır. Projemize iştirak eden, Penguen Gıda, Elyafteks, Matlı Yem, Ermaksan, Uludağ İçecek, İnoksan, Özhan Marketler Zinciri, Elektroteks, Artofis Mobilya, HTS Metal Kalıp, Menejer Bilgisayar ve Ballı Metal ile Mavi Yeşil Danışmanlık firmalarına elektronik atık toplama kutuları konmuştur. Projeye katılmak isteyen diğer gönüllüler de BALKANTÜRKSİAD Dernek Merkezi’ndeki elektronik atık toplama bölümüne evlerindeki, iş yerlerindeki elektronik atıkları bırakabilirler.”