Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, altyapıya verdiği desteğin ve çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ediyor.

Bu doğrultuda Konya’da gerçekleştirilen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları’nda Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü satranççıları, 2’si Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 4 derece kazanmayı başardı. Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonaları 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 1371 sporcunun katılımıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Avrupa’nın en çok katılımlı satranç yarışmalarından biri olan organizasyonda Bursa Büyükşehir Belediyespor, iki birincilik ile Bursa’ya şampiyonluk kupası getiren tek kulüp oldu.

Şampiyonada 10 yaş genel kategorisinde yarışan Bursa Büyükşehir Belediyesporlu CM Yağız Kaan Erdoğmuş, tüm maçlarını kazanarak açık ara Türkiye şampiyonu oldu. 11 yaş kızlar kategorisinde Jülide Aysu Mutlu 6,5 puanla rakiplerinin 1 puan önünde ilk Türkiye şampiyonluğu kupasını kazanırken, 11 yaş genel kategorisinde 7 puan alan bir başka Büyükşehir Belediyesporlu Salim Fenerli Türkiye şampiyonluğunu paylaşarak averajla dördüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. 13 yaş genel kategorisinde yine Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Egehan İpek, 6 puanla Türkiye ikincisi olmayı başardı. Geçen yıl yarışmayı dördüncü sırada tamamlayan İpek, bu yıl yarım puan farkla birincilik kupasını kaçırdı. Aldıkları başarılı sonuçlarla CM Yağız Kaan Erdoğmuş, Jülide Aysu Mutlu, Salim Fenerli ve Egehan İpek, Milli Takım altyapı havuzuna girmeye de hak kazandılar.