Balıkesir-Susurluk arasında tipi şeklinde dün geceden beri yağan yoğun kar yağışı sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Balıkesir Valiliği tarafından yolun kapanmamasına karşı kamyon ve tırların geçişine izin verilmezken, yollar kayan araçlar sebebiyle trafiğe kapandı. Yollarda uzun kuyruklar oluştu.

Balıkesir Valiliğinden yapılan konuyla ilgili açıklamada “Balıkesir-Bursa Karayolunda Balıkesir-Susurluk arasında tipi şeklindeki yoğun kar yağışı nedeniyle gece saatlerinden itibaren araçların kayması sonucunda yolun bazı noktalarda kapanması üzerine Valiliğimizin koordinasyonu altında bütün ekiplerimizle yol açma çalışması yürütülmektedir. Yolun en kısa sürede trafiğe açılması için bütün imkanlar kullanılmaktadır. Karayolunun tamamen trafiğe açılması sağlanıncaya kadar vatandaşlarımızın belirtilen güzergahı kullanmamalarını istirham ediyoruz” denildi.

Yollarda kalan vatandaşlar, ekiplerin dün geceden beri çalışma yapmadığını öne sürdü. Bölge Trafik ekipleri buz ve karlı kaplı yolda kayan araçları kurtarmaya çalışıyor. Yolda mecburi olarak mola vermek zorunda kalan bir tır şoförünün, aracının içerisinde ekmek kızartıp, keyifli kahvaltı yapması dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul İzmir arasındaki ücretli otoyolda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Otoyol Yatırım ve İşletme Aş. ekiplerinin otobanda herhangi bir tuzlama ve küreme çalışması yapmadığı gözlendi.

YALOVA YOLU DA KAPANDI

Bursa-Yalova arasındaki Süpürgelik mevkiinde yoğun kar ve tipi sebebiyle büyük araçların geçişine izin verilmezken, yol ise belirli noktalarda ilerleyemeyen araçlar yüzünden trafiğe kapandı. Ağır tonajlı araçlar, Orhangazi-Gebze yoluna yönlendiriliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Balıkesir-Bursa karayolunun ardından Yalova Bursa karayolu da yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapandı. Süpürgelik mevkiinde tipi şeklinde yağan kar sebebiyle büyük araçların geçişine izin verilmezken, kayan araçlar sebebiyle bazı noktalarda yol trafiğe kapandı. Ekipler, yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, vatandaşlar da lastiklerine zincir takmaya çalıştı. Bazı araçları ise vatandaşların iterek ilerlemesi dikkatlerden kaçmadı.

Ağır tonajlı araçlar, daha fazla sorun yaşanmaması için Orhangazi-Gebze yoluna yönlendiriliyor.

YOLDA KALANLARIN İMDADINA JANDARMA YETİŞTİ

Balıkesir-Bursa karayolu kar sebebiyle trafiğe açılmayı beklerken, yolda kalan bir ailenin yardımına jandarma ekipleri yetişti.

Balıkesir-Susurluk arasında tipi şeklinde dün geceden beri yağan yoğun kar yağışı sebebiyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Kamyon ve tırların geçişine izin verilmezken, yollar kayan araçlar sebebiyle trafiğe kapandı. Yollarda uzun kuyruklar oluştu. Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntüler de, durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında Balıkesir-Bursa yolu Demirkapı mevkiinde kaldıklarını belirten vatandaşın yardımına jandarma ekipleri yetişti. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu karayolundaki sürücülere kumanya dağıtılırken, jandarma ekiplerinin bir ailenin çocuklarını soğuğa dayanamadığı için Susurluk ilçesine götürdükleri bildirildi.

Balıkesir- Bursa karayolunda ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.