Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl 21-26 Eylül'de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil, yeni ziyaretçilerini bekliyor.

TOGG’un sosyal medya hesabından “Türkiye’nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te yerimizi aldık” notuyla paylaşım yapıldı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulum aşaması süren tesiste üretim ve montaj hatlarına başlanan TOGG, halka açık bir şekilde tanıtıldı.

TOGG’un batarya konusunda işbirliğine gittiği ABD merkezli Farasis, enerji yoğunluğu yüksek olan yeni nesil elektrikli araçlara uygun batarya hücreleri geliştirmekte.

TOGG’dan yapılan açıklamada, “Stratejik ortağımız Farasis, batarya teknolojisinde çıtayı yükseltti” ifadelere yer verildi. Belirtilen ifadelere göre, Farasis’in yeni teknolojisi sayesinde elektrikli otomobillerin menzili yüzde 25 artacak, yüzde 80 kapasiteye kadar olan şarj süresi ise 20 dakikanın altına inecek. TOGG’un özellikleri arasında öne çıkanlar gelişmiş Lityum-iyon batarya teknolojisi de yer aldı.

TOGG Gemlik tesisinde üretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi hedefleniyor. Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak. 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak. 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretilecek.