Okul Müdürü Nurettin Kendüzler TÜBİTAK 4006 sergisinin açılışını Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Ali Tüzen, Şube müdürleri Kadir Yıkılmaz, Mustafa Baltacı, Hasan Toksoy ve Mehmet İşleyen ile birlikte yaptı. Kendüzler'i meslektaşları da yalnız bırakmadı.

Osmangazi İlçesinde eğitim veren 21 okulun müdürü ile Yıldırım ilçesinde eğitim veren 3 okulun müdürü de TÜBİTAK 4006 sergisinin açılışındaydı.

Salih Şeremet Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisini ziyaret eden ve öğrencilerin hazırladığı projeleri dikkatle inceleyen Osmangazi İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili Hasan Ali Tüzen ile Şube Müdürleri, serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Okulun 13 öğretmeninin danışmanlığında 102 öğrencinin görev aldığı sergide, Fen Bilimleri'nden Matematik'e, Türkçe'den Teknoloji Tasarım'a kadar geniş bir yelpazede çeşitli projeler sergilendi. Öğrenciler öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları projeleri kendilerine ayrılan standlarda ziyaretçilere anlattı.

8-9 Haziran tarihlerinde açık olan sergiyi veliler ve farklı okulların öğrencileri de gezme olanağı buldu.

Okul Müdürü Nurettin Kendüzler, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle yapılamayan TÜBİTAK Bilim Fuarına bu yıl 23 proje ile katıldıklarını söyledi.

Kendüzler, "TÜBİTAK Bilim Fuarları, çocuklarda bilim merakı uyandırmak, okullarda bilim havası oluşturmak ve yeni yaratıcı fikirlerin veya buluşların ekonomik alanlara uygun hale getirilip uygulanmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Biz de bu fuara katılarak öğrencilerimizi bu zorlu pandemi sürecinde motive etmek istedik. Aylar sonra tekrar okullarına dönen öğrencilerimizin böyle özel bir projede görev aldıkları için duydukları heyecan ve yüzlerine yansıyan mutluluk ise biz eğitimcilerin en büyük motivasyon kaynağı" dedi.

TÜBİTAK Bilim Fuarına katılan okullara 6 bin lira proje desteği sağlanıyor. Ayrıca fuarda projeleri ile görev alan öğrencilere de TÜBİTAK tarafından katılım sertifikası veriliyor.

Salih Şeremet Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Funda Aysal, 7-C Sınıfı öğrencileri Deniz Batın Türker, Eylül Ceylin Özkan, Emre Kırmızıay, Yağız Kutay Camcıoğlu, Burak Yılmaz ve İrem Yücel'in hazırladığı "Kaloriye Denk Gelen Egzersiz" projesiyle TÜBİTAK Bilim Fuarına katıldı.

KALORİ KAÇ ADIMDA YAKILIR

7-C sınıfı öğrencileri tarafından projede abur cubur olarak tabir edilen paketli gıdalar üzerindeki kalorilerin ne kadar süre egzersiz yaparak yakılabileceği hesaplandı. Ve günümüzün en riskli hastalıklarından biri olan Obezitenin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekildi.