Bursa'nın Osmangazi ilçesinin ilk Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu 80 yaşında hayatını kaybetti.

Keleşoğlu'nun ölümü Bursa iş ve siyaset dünyasını yasa boğdu. 

Keleşoğlu bir süredir Mersin'de yaşıyordu...

BAŞKAN DÜNDAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, eski Başkan Keleşoğlu'nun ölüm haberini sosyal medya hesabından paylaşarak başsağlığı diledi.

Başkan Dündar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Osmangazi Belediyesi’nin ilk Başkanı Erhan Keleşoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Erhan Başkan’ı, ilçemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

ERHAN KELEŞOĞLU KİMDİR?

1941 Niğde-Fertek doğumludur. İş adamı, siyasetçi... Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nin ilk belediye başkanıdır.

1961'de Galatasaray Lisesi'ni, 1965'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Maliye ve İktisat Bölümünü bitirdi.

1968-1972 arasında Türkiye İş Bankası'nda Müfettiş olarak çalıştı, bu arada bir yıl süreyle Paris'te Bankacılık stajı yaptı.

1972-1975 arasında Tarsus Çukurova Sanayi İşletmeleri TAŞ'ta Finansman Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Bursa'ya geldi ve 1975-1978 arasında Sönmez Endüstri Holding AŞ'ye Genel Koordinatör oldu.

Daha sonra Belediye Başkanı seçilinceye kadar, bazı özel şirketlerde yönetici ve danışman olarak çalıştı.

1983'te Anavatan Partisi'nin (ANAP) il örgütü kurucuları arasında yer aldı, 1987'ye kadar bu partinin İl Sekreterliği görevini üstlendi. Daha sonra Doğru Yol Partisi'ne katıldı ve 1989'da yapılan yerel seçimde bu partiden Osmangazi Belediye Başkanı seçildi.