Bursa'da yemek kültürüne, özellikle et konusunda yeni bir bakış açısı getiren Bıçaksız Restoran, kapılarını açtı.

Dobruca'da hizmete giren restoranın açılışı bir hayli ilgi gördü. 

Fırat Kalkan'ın kurduğu,  Fatih Kalkan ve Kutalmış Emre Ceylan'ın da ortakları arasında bulunduğu Bıçaksız Restoran'ın açılışına aralarında Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursaspor Yönetim Lideri Emin Adanur, BESOB Başkanı Arif Tak ve  Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç'ın da bulunduğu iş, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi ve davetliler katıldı.

Bıçaksız Restoran'ın kurdelesi dualarla kesildi. 

Rektör Kılavuz, Bursa'da yeme içme sektörüne yapılan yeni yatırımın hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılışın ardından, adı ile konsepti özdeşleşen Bıçaksız Restoran şefleri tarafından özenle hazırlanan menülerin tadına bakıldı.

Fırat Kalkan'ın kurduğu işletmenin  Fatih Kalkan ile birlikte ortaklarından Kutalmış Emre Ceylan, restoranın konsepti ve hizmet anlayışlarına ilişkin şunları söyledi:

"UZUN SÜRE PİŞEN ETLER KONUSUNDA UZMANLAŞMIŞ BİR İŞLETME"

"Uzun süre pişen etler konusunda uzmanlaşmış bir işletme burası. Biz bütün etleri reçetesine göre yaklaşık 7-10 saat boyunca pişiriyoruz. Bizde etin bıçakla kesilmesine gerek yok. Çünkü bu kadar uzun süre pişen etler zaten kolay dağılıyor ve iki adet çatal yeterli oluyor. Sadece etleri doğrudan sunmanın yanı sıra, tava ürünleri gibi, patlıcanlı, makarnalı gibi çeşitli şekillerde yorumlayarak sunuyoruz.

"ARKA BAHÇE HUZURU SUNUYORUZ"

"İnsanların burada bir arka bahçe deneyimi yaşamalarını istiyoruz. Evlerindeki huzuru burada sosyal mesafeye göre dizayn edilmiş bahçemizde bulmalarını ve birbirinden lezzetli etlerin keyfini çıkarmalarını amaçlıyoruz."