Üst rütbeli askerler ve yetkililer yargılanırken,  bazıları hala canını yaktıkları insanların aralarında yaşıyor. İkinci dünya savaşından sonra soykırım sözcüğünün tam karşılığıdır Bosna Hersek, Saraybosna, Srebrenitsa…

Bazı acılar var ki onları anlatmak için kelimeler yetmez.
Lanetle karılmış cani ruhların tarih boyunca mazlumlara karşı işledikleri suçların  cezalarını bu dünya da hiçbir hukuk sistemi veremez.
Saklı Yüzler Bosna Filmi bu cani ruhların savaştan sonra nasıl pervasızca ceza almadan yaşayabildiklerini, kirli ilişkileri ve adalet önüne çıkarmak için onurlu bir direnişi konu alıyor. 
Filmin konusu:

Mirsad Cengiç ve Haris Spahiç, Aliya tarafından Yugoslav ordusuna
yerleştirilmiş genç Boşnak subaylardır. Haris, Yugoslavya iç savaşında Sırpların
Srebrenica’ya başlattığı Krivaya 95 harekâtında Sırp Ordusuna bağlı Çetnik Paramiliter
Akrepler grubunda yer alır. Bosna ordusundaki komutan Mirsad’a bilgi sızdırıp Sırp
baskınlarını önlemeye çalışırlar. Ancak savaşta çocukluk arkadaşları Bojan ve Almina’nın
ölümüne, tecavüz ve işkencelere tahammül edemeyip Bosna ordusuna katılır. Savaştan sonra
bunlara sebep olan Sırp ordusunda kasap lakaplı Zeljko Perişiç’e bağlı Çetnik paramiliter bir
çetenrin peşine düşerler. Haris ve Mirsad aradan geçen 15 yıla rağmen savaş suçlularını bulup
adalet önünde yargılanmaları için mücadele verir.

SAVAŞIN BİZDE BIRAKTIĞIİZLERİ SENARYOYA DÖKTÜK

Galası geçtiğimiz ay Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan film, izleyen herkeste derin izler bıraktı. "Bu film doğduğum ve savaş döneminde büyüdüğüm, parçalanan Yugoslavya'ya, Bosna'ma ve Kosova'ma gönül borcumdur" diyen Gökhan Tunalıgil, devam filmini de çekeceklerini açıkladı: "Savaşın bende ve kardeşimde bıraktığı izleri senaryoya döktük, birlikte büyük bir emek ve özveriyle çalışarak bu filmi oluşturduk. Avrupa'nın göbeğinde; Srebrenitsa ve Bosna Hersek'in genelinde yaşanan soykırım ve savaşa kanunlarını çiğneyen kişiler, her ne kadar yargılamalar yapılsa da ceza almadı. Filmimizde bu durumu anlatarak konuya dikkat çekmeye çalıştık. Bu olayların devamını, hatta daha büyük olayları 'Saklı Yüzler Kosova' adını vereceğimiz ikinci filmimizde anlatacağız. Bu ikinci filmin çalışmalarına devam ediyoruz."

Dt. Gökhan Tunalıgil kimdir?

Dt. Gökhan Tunalıgil 1984 yılında Kosova’da doğdu. 2001 yılında Luciano Matroni Tıp Lisesi’nden mezun oldu. 5 yıllık diş hekimliği eğitimini 2002-2007 yılları arasında Konya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde alarak “Diş Hekimi” ünvanı aldı.
• 2015 yılında Almanya Münster’de International Medical College implantoloji ve oral cerrahi Programını bitirmiştir. Dt. Gökhan Tunalıgil, 10 yıl boyunca çeşitli kliniklerde hizmet vermiştir.
• Dt. Gökhan Tunalıgil, implant Uygulamaları, Gömülü Diş Çekimleri, Kemik Greftleme, Apikal Rezeksiyon gibi alanlarda Klinik Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde hastalarına hizmet vermektedir.

Okullar / Eğitimler
• Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (Konya, 2007)
• International Medical College Master in Oral Implantology and Dental Surgery (Münster, 2015)
• International Medical College Estetik Diş Hekimliği Sertifika Programı, Master Derecesi (Münster, 2017)