36 özel öğrenci tarafından hazırlanan 12 proje 2 gün boyunca Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu Bahçesi’nde sergilenecek.

Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin özveri ile çalışarak güzel ürünler ortaya çıkardığını belirten Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Meslek Okulu Mustafa Erkal Çınar “Pandemi nedeniyle aksaklıklar olsa da biz olumlu yanlarına baktık” dedi.

Özel öğrenciler tarafından bir şeyler başarmanın son derece önem taşıdığını da kaydeden Çınar, Çalışmalar esnasında birlik ve beraberlik duygusu aşılandığını söyledi.

KENDİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Okulun TÜBİTAK Sorumlusu Tülin Soydaş, şunları söyledi: “4006 projeleri bilimsel çalışmaların sergilendiği projeler özel eğitim okulları için 5 proje yeterli görülürken biz 12 proje ortaya çıkardık. 12 projemizin 1’i araştırma 6 tane tasarım 5 tanesi ise inceleme projesinden oluşuyor. Çocuklarımız su ayak izi, sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir kalkınma gibi projeleri inceledi. Tasarım projelerimizde de sürdürülebilir kalkınma teması altında geri dönüşüm sağladılar. Bununla birlikte çalışabilme, bilimsel basamaklandırabilme ve somut ürün ortaya çıkarma süreçlerini beraber başardılar.”

Gerçekleştirilen projelerle çocukların kendilerini gerçekleştirmek için bir adım attıklarını da dile getiren Soydaş, “Özel gereksinimli öğrencilerin hayatları maalesef ev ve okul arasında geçiyor. Pandemi döneminde ise okuldan ayrı kalan özel çocuklarımız çok sıkıldılar. Bir şeyleri başarmak onlar için güzel bir duygu ve paha biçilmez bir deneyim yaşadılar. Bu çocukların hayal dünyaları çok geniş çok güzel ürünler ortaya çıkarabiliyorlar. Yeter ki onlara yeterli ortam sunulsun. Bu proje çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmeleri için bir adım” ifadelerini kullandı.