Bursa Celal Bayar İlkokulu öğretmenlerinden Sema Çetin, Volkan Göçmen, Koray Acar ve Erdem Baştürk; Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu öğretmenlerinden Reyhan Sarğın ve Ayşe Acar’ın öğrencileri ile planladıkları “Bir Yıl Değil Her Yıl Âkif” isimli e-twinning projesine ilgi büyük oldu.

Kayseri, İzmir ve Eskişehir illerinden ilkokullar da projeye destek verdiler.

İstiklâl Marşı’nın şairi Mehmet Âkif Ersoy’u tanıtmak ve İstiklâl Marşı’nın değerini kavratmak amacıyla geliştirilen projede öğrenciler farklı eğitim araçlarıyla teknolojik, mental ve sanatsal becerilerini geliştirdiler.

Öğretmenler, “Bir kültür değerimiz olan millî şairimizi çocuklarımıza tanıtarak sevdirmek ve millî marşımızın yazılışının yüzüncü yılı kutlamaları için öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak amacıyla bu projeyi geliştirdik. Farklı şehirlerden ve farklı yaş gruplarındaki öğrencilerden gelen destekle projemiz daha da güçlendi. Aynı zamanda bu proje sayesinde çocuklarımız teknolojiyi bilinçli ve üretmek amacıyla kullanmayı da öğrendiler. Görsel tasarımlar yaparak ve kendi şiirlerini yazarak da sanatsal yönlerini geliştirdiler,” şeklinde projenin işlenişi hakkında bilgi verdiler.