NOSAB İdari Hizmet Binası bahçesinde NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı Yalçın Aras ile NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez’in ev sahipliğinde düzenlenen kutlama yemeğine; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Demir, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz başta olmak üzere OSB Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bölge sanayicileri katıldı.

Emeği geçenlere teşekkür

Programın açılışında konuşan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “20.yılımızı kutlamaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bizi bu özel günümüzde yalnız bırakmadığınız için hepinize minnettarım. Bu 20 yılda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı Yalçın Aras da, “Kurumların başarılı olmasında yasaların da büyük önemi var. Böyle olmasaydı NOSAB ve benzeri yerler olamazdı. 2001 yılında kurduğumuz NOSAB’ı bugünlere getirmeyi başardık. Bu süreçte sosyal sorumlulukları asla unutmadık” diye konuştu.

Yalçın Aras’tan önemli çıkış

OSB yönetimlerinin müteşebbis heyetlere devri hakkındaki düzenleme tasarısı ilgili de düşüncelerini söyleyen Aras, “Bu konu hepimizi çok üzdü. Bölgeler kendi yöneticileriyle kendi bütçeleriyle çok mutlu, başarılı ve güzel bir şekilde yönetiliyorlar. Sanayici bölgesi için kendi parasını kendisi harcıyor, alt yapısını üst yapısını en güzel şekilde yapıyor. Bugünkü ihracat rakamlarında devletiyle birlikte çalışan bu OSB’lerin payı çok büyük. Pandemide de dünyada eşi benzeri olmayan bir şekilde üretimlerimizi durdurmadan çalıştık. Bu tasarıyı doğru bulmuyoruz. Lütfen bu değişiklik hazırlığı tekrar gözden geçirilsin. OSB’lerin bu rekabet üstünlüğünü elinden almasınlar” ifadelerini kullandı.

Gecede konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “NOSAB’ın hayalden gerçeğe 20. yılını kutluyoruz. Nilüfer’in hayalden gerçeğe bir süreci olduğunu he kademede görüyoruz. Bugün çok modern ve örnek bir bölgeyle karşı karşıyayız. Bugüne kadar emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” derken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir de, “Üreten, istihdam sağlayan ve bunun ötesinde ihracat yaparak ülke ve Bursa ekonomisine ve çok değerli bir katkı sunan siz iş insanlarını tek tek tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak her daim yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

5 ayrı kategoride 80 firmaya ödül

Konuşmalar sonrasında ödül törenine geçildi. Gecede; 20 yıl boyunca Nilüfer Sanayi Bölgesi için emeğini esirgemeyen isimlere plaketleri verildi. Uzun yıllar yönetim kurulunda görev alarak bölgenin kuruluşundan günümüze kadar gelmesinde katkıları olan Ahmet Şükrü Gündoğdu ve Aral Alkan’a, kuruluştan itibaren bölge planının bugüne gelmesinde büyük emekleri olan Harita Mühendisi Mustafa Demirel ve Şehir Plancısı Nevin Demirel’e, önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanları Mehmet Fikri Ünal, Yalçın Aras ve Levent Bezmez’e teşekkür plaketleri verildi. Ayrıca gecede, genç istihdamı, kadın istihdamı, genel istihdam, ihracat ve ciro kategorileri olmak üzere 5 ayrı kategoride başarı sağlayan 80 firmaya ödülleri takdim edildi.

Gecenin sürprizi

Coşku dolu gece bir sürprizle renklendi. Bölgenin bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan ve şu an görevine NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve NOSAB Müteşebbis Heyet Başkanı olarak devam eden Yalçın Aras’a bir sürpriz yapıldı. NOSAB İdari Hizmet Binası’ndaki konferans salonuna Yalçın Aras Konferans Salonu ismi verildi.

Gece, sanatçı Özge Öztimur’un muhteşem performansıyla devam etti. Misafirler Özge Öztimur’un şarkıları ile gönüllerince eğlendi.