Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Başkanı Erol Gülmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki'nin göçmen istihdamı ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Başkan Gülmez, ülkemizin son günlerde göçmen akınının gebe olduğu gelişmeleri tartıştığını ve bunun hem siyasal, hem ekonomik hem de toplumsal açılardan pek çok sonucu olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Özhaseki bazı şehirlerde sanayiyi mültecilerin ayakta tuttuğunu söyledi. Sanayi kenti Bursa’da faaliyet gösteren bir sanayici ve yıllık 1 milyar dolar ihracatı aşmış bir organize sanayi bölgesi olan NOSAB’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu görüşe katılmadığımı söylemeliyim. Bizim bölgemizde 22 bini aşkın kişi istihdam ediliyor. Üretimimizin çarkını bu 22 bin kişi döndürüyor. Sayın Özhaseki’nin bahsettiği göçmen çalışanlar, sanıyorum ki kayıt dışı ve düşük ücretle çalıştırılan kişilerdir. Böyle bir durumun varlığı hem işçi hem de işveren açısından haksız rekabete sebep olur. Öte yandan iş gücünün sömürülmesine de kapı aralar. Ekonomik değişim gün sonunda toplum refahını da etkileyecektir. Ucuz iş gücü sağladığı için mültecilerin kayıt dışı istihdam edilmesini özendirmek toplumsal bunalıma sebep olabilir. Biz ülke olarak emek sömürüsüne de, kayıt dışı istihdama da çözüm bulmalıyız.”

Sanayiyi nitelikli meslek eğitimlerinin ayakta tutacağını da sözlerine ekleyen Gülmez, “Sanayiyi ayakta tutacak olan asıl güç üretimimizi güçlendirecek düzeyde nitelikli mesleki eğitim almış olan gençlerimizdir. Üretimin niteliği ancak bu yolla gelişebilir. Bu sebeple, sanayi özelinde öncelikli gündemimizin meslek liselerini güçlendirmek olması gerektiğini düşünüyorum. “ diye konuştu.