Basın toplantısında konuşan NOSAB YK Başkanı Erol Gülmez, hazırlanan yasa tasarısının bazı maddelerini doğru bulmadıklarını, içinde iyi tarafları bulunan maddeler yer alsa da genel manada çekincelerinin olduğuna dikkat çekti.

Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gündoğdu’nun da iştirak ettiği basın toplantısında açıklamalarda bulunan NOSAB YK Başkanı Gülmez, 5 önemli maddeye değindi. En önemli değişikliğin müteşebbise geri dönülmesi olduğunu ifade eden Gülmez, “Müteşebbis heyette kamu görevlilerinin olması, kamu görevlilerinin tayini çıktığında OSB yönetiminin sirkülasyon yaşamamasına ve OSB işleyişinde sürekliliğin sağlanamamasına neden olacaktır. Ayrıca kamu görevlilerinin kendi iş yoğunluklarının yanınsa OSB ek bir iş olacaktır. Ülkemizde 355 civarı sanayi bölgesi var. Anadolu’da bazı şehirlerde bulunan sanayi bölgelerinin şehrin mülki amirlerinin müteşebbis heyet başkanı olmasına ihtiyaç var. Çünkü onların sermayeleri yok, mali güçleri yok, altyapı ve üst yapı hizmetlerinde kamu desteğine ihtiyaçları var. Ancak Bursa, Kocaeli, Ankara, Gaziantep, Manisa, Konya gibi şehirlerdeki sanayi bölgelerinde bir mülki amirin müteşebbis heyet başkanı olmasına ihtiyaç yok. Zaten 2021’de çıkan yasa bunu öngördüğü için ‘üretim/işletme aşamasına geçen OSB’lerde belli şartları yerine getirildiğinde artık sen genel kurula geçebilirsin’ maddesinin mantığı buna dayanıyordu. 20 yıldır aynı bakanlığın izlediği yol bir anda 180 derece değişti. Bu bir geriye dönüştür” şeklinde konuştu.

“Mülki amirlerimizin çok önemli görevleri var”

Bu maddeyle ilgili açıklamalarına devam eden Gülmez, “Bölgede bir yatırım kararı alındığında iş insanları birbirleriyle hemen hızlıca görüşüp organize olup, projeyi hayata geçirebiliyorlar. Mülki amirimizin o gün bir toplantısı olabilir, bir bakan karşılıyor olabilir, bambaşka bir görevi olabilir, ona ulaşamayabiliriz. Bursa’da 18 tane OSB var, mülki amirimiz hangi birine yetişebilecek. Mülki amirlerimizin şehri/ilçeyi yönetmek gibi çok önemli görevleri var zaten, bu asli işlerinin yanında OSB’ler geri planda kalacaktır. Bu yöntem sadece gelişmemiş, geri kalmış bölgelerde o bölgenin gelişimi ve hizmet akışını hızlandırmak için uygulanabilecek bir yöntemdir ve bu bölgeler için bunu destekliyoruz” dedi.

Mükerrer bir uygulama

Basın toplantısında tasarıdaki diğer maddelere de değinen Gülmez, “Denetim kurulunda bakanlık personelinin görevlendirilmesi maddesi de düzeltilmesini istediğimiz bir diğer madde. Sanayi Bakanlığı müfettişleri tüm OSB’leri istedikleri zaman denetliyorlar zaten. Tasarı yasaya göre Bakanlık, OSB’nin denetim kuruluna bir bürokrat atıyor. Biz bunu mükerrer görüyoruz. Zaten bakanlık her zaman istediği şekilde denetleyebiliyor. Burada denetimin asıl ruhuyla çelişen bir durum var” ifadelerini kullandı.

“Brüt yüzde 1 çok riskli”

Gülmez, başka bir maddeyle ilgili eleştirilerinde de şunları söyledi: “Bir diğer madde de OSB’lerin yıllık brüt gelirlerinin yüzde 1’ini KOSGEB, TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı destek programlarında kullanılmak üzere Bakanlığa aktarabilir maddesi. Biz yıllarca yüzde 2 TRT payından kurtulmak için Bakanlığın kapısını aşındırdık. Çok şükür ki bu paydan kurtulduk. Şimdi yüzde 1 Bakanlığa verilecek deniyor. Ayrıca brüt yüzde 1 verilecek ibaresi var. Brüt gelirin tanımı netleştirilmeli, hatta tamamen kanundan çıkartılmalı. Cirodan mı kardan mı kısmı netleşmeli, yılsonu yapmadığınız kardan daha büyük parayı Bakanlık bizden istiyor. Bunun da gözden geçirilmesini istiyoruz.”

“O kadar emek varken…”

Gülmez, yasa tasarısındaki maddelerle ilgili değerlendirmelerinin devamında, “Diğer madde de Bakanlıkça yapılan denetim sonucunda verilen talimatları mevzuata dayalı bir gerekçe olmadan yerine getirmeyen veya Bakanlık incelemesi sonucunda görevlerine devamı uygun görülmeyen organ üyelerinin ya da personelin görevlerine Bakanlıkça son verilebilir maddesi. Bunun da gözden geçirilmesini istiyoruz. Bakanlık elbette denetim yapacak, uygunsuzluk varsa da bunun düzeltilmesini isteyecek. Ama madde bu haliyle çok açık uçlu ve hangi durumlarda görevden almalar gerçekleşecek belli değil. Bakanlık müfettişi gelecek, denetim yapacak, ben senin görevini uygun bulmuyorum deyip görevden alabilir. Bizler seçimle geliyoruz ve bizim seçimlerimiz kolay geçmeyen seçimler. O kadar emek ve uğraş verdikten sonra böyle bir muameleye maruz kalmak hiç doğru değil” dedi.

Gülmez tasarıda yer alan maddelerle ilgili değerlendirmelerinde son olarak OSB’lerin yatırım kararlarına ilişkin usul ve esasların Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle düzenlenebileceği maddesi hakkında, “OSB’lerin yatırım kararları Bakanlık yetkisinde olmamalı. OSB’ler yaptığı ve yapacağı yatırımlar da hep serbestti, o yüzden de büyüdük ve geliştik. Bu maddeyle OSB’lerin yatırımları sınırlandırılmış oluyor” şeklinde konuştu ve yönetmelikte bunun da düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Gülmez, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.