Zamanı Etkin Kullanmanın 21 Kuralı
Çağımızın en büyük sorunlarından biri haline gelen zamanı yönetememe problemi çalışanların hem iş yaşamında hem de sosyal yaşamlarında başarı elde etmesi yolunda kilit öneme sahip durumda. NOSAB’ın buradan hareketle planladığı “Zamanı Etkin Kullanmanın 21 Kuralı” başlıklı eğitimde, konuşmacı İşletme ve Yönetici Koçu Hepşen Erginakın oldu. Erginakın, iş planı yapma, öncelik belirleme, iş sıralaması yapma gibi çeşitli yöntemlerle zamanın verimli kullanması hakkında ipuçları verdi. Erginakın eğitim sonrasında katılımcıların sorularını da yanıtladı. Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme/Finans ve Pazarlama bölümlerinden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimini Boston (ABD)’da tamamlayarak ülkeye dönen Hepşen Erginakın, daha sonra işletme  koçluğu üzerine eğitim alarak işletmelerin verimliliğini ve karlılığını artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor.


Temel – Orta Düzey Excel
NOSAB’da tüm bölge çalışanlarının Excel becerilerini geliştirmek amacıyla Excel ve Raporlama Eğitmeni Ömer Bağcı’nın verdiği iki günlük “Temel ve Orta Düzey Excel Eğitimi” gerçekleştirildi. Bilgisayar başında çalışan herkesin kullandığı Excel’de, çalışanların kullanım kolaylığı ve pratiklik kazanması amacıyla planlanan eğitime bölge firmaları yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli matematiksel hesaplamalar, listeleme, sıralama, raporlama vb. çözümler sunan Excel, etkili kullanıldığında zamandan da tasarruf edilmesine olanak sağlıyor. Alanının en iyilerinden biri olan Ömer Bağcı, Türkiye’nin en çok satan bilgisayar kitapları olan Bilgisayarın B’si ve İleri Düzey Excel kitaplarının yazarı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olan Bağcı, uzmanlığını Excel ve raporlama üzerine çalışarak kazanmış ve 25 yılı aşkın süredir eğitmenlik yapıyor. Temel ve orta düzey Excel formüllerinin konu edildiği ilk eğitimin ardından, ileri düzey kullanıcılar için de bir eğitim planlanacak.


Güncel SGK ve İŞKUR Teşvikleri
SGK ve İŞKUR tarafından kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması, kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması, bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması amacıyla çeşitli teşvik, destek ve indirim uygulamaları yürütülüyor. NOSAB, bu teşviklerden, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının yararlanması amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. SGK – İŞKUR Teşvik ve Akredite Kobi Danışmanı Kemal Sakin’in konuşmacı olduğu toplantıya işverenler ve üst düzey firma temsilcileri katıldı. Hâlihazırda devam eden 22 prim, teşvik, destek ve indirim olduğunu ifade eden Sakin, katılımcılara başlıca teşvikler hakkında bilgi verdi. Sakin, programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.


Kalite Yönetimi: Sistem Kurmak
NOSAB bölge firmalarının talepleri doğrultusunda, Kalite Danışmanı Yeşim Eroğlu’nun konuşmacı olduğu “Kalite Yönetimi: Sistem Kurmak” konulu bir webinar düzenledi. Başlıca kalite sistemlerinin anlatıldığı toplantıda Eroğlu, “Amacımız kalite belgesi almak değil, firmalarımızda sistem kurmak olmalı” diyerek, kurumsallaşmada sistem kurmanın önemini vurguladı. Kalite yönetimini, kaliteyi sağlayacak şekilde, ilgili işlemleri organize ederek yönlendiren prosedür ve sistemi planlama, örgütleme, izleme ve kaydetme süresi boyunca gerçekleşen aşamaların kontrolü olarak tanımlayan Eroğlu, sunumun ertesinde katılımcıların sorularını da yanıtladı.