Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) sosyal sorumluluk kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya devam ediyor. NOSAB’lı sanayicilerin bağışlarıyla her yıl ramazan ayında gerçekleştirdiği erzak kampanyası bu yıl da ihtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında köprü oldu.

Bölge firmaları tarafında NOSAB Bölge Müdürlüğüne teslim edilen çok sayıda erzak kolisi, NOSAB’a başvuran ihtiyaç sahiplerine ve erzak kampanyası düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına ulaştırıldı. Kampanya kapsamında LÖSEV Bursa ve Gönüllü Hareketi Derneği’yle iş birliği yapıldığını aktaran NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Bölge firmalarımıza her yıl duyuru yapıyoruz, bu yıl da aynı duyuruyu yaptık. Sağ olsunlar, sanayici arkadaşlarımız çok sayıda koli gönderdi. Bizim amacımız iyiliğe aracı olmak. Özellikle pandemi dolayısıyla bize ulaşan ihtiyaç sahiplerinde artış oldu. Kolileri onlara ulaştırdık. LÖSEV ve Gönüllü Hareketi gibi tanınmış kuruluşlara da kalan kolilerimizi verdik. Onlar ihtiyaç sahiplerini tespit ediyorlar.” dedi.

Gülmez, STK’ların yürüttüğü projelerde görünürlük faaliyetlerine destek olduklarını da açıkladı.

“İsrafın Önüne Geçmeyi Amaçlıyoruz”

NOSAB, erzak kampanyası kapsamında bireylerin potansiyelini, toplumsal sorunlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda gönüllü bir harekete dönüştürmek amacıyla 2009 yılında Bursa’da kurulan Gönüllü Hareketi Derneği’yle iş birliği sağladı.

NOSAB Facebook hesabında gerçekleştirilen canlı yayına konuk olan Dernek Başkanı Sertaç Şipka, Gönüllü Hareketi Derneği’nin çalışmalarını ve Gıda Bankası projesini anlattı.

Gıda Bankacılığı Programını israfın önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiklerini söyleyen Şipka, “Gönüllü Hareketi Derneği, geçen yıl başlatılan Gıda Bankacılığı Programı ile atılacak, israf edilecek ya da dönüştürülecek ürünleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Banka Bursa’da tek olma özelliğini de taşıyor.” dedi. Şipka, temel gıda, kahvaltılık ve temizlik paketleri ile bebek yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını ifade ederken, “Gıda Bankamız şuan geçici bir depoda bulunuyor. Temennimiz biran önce daha büyük bir alanda faaliyetlerimizi sürdürebilmek. Daha büyük ve kapsamlı bir mekâna kavuştuktan sonra, giyim konusunda da yardımcı olabilecek hale geleceğiz” dedi.

“Koli Koli Mutluluk”

NOSAB’lı sanayiciler tarafından bağışlanan erzak kolilerinin bir kısmı da ihtiyaç sahibi lösemili çocuklara ve ailelerine ulaştırılmak üzere LÖSEV Bursa şubesine bağışlandı. LÖSEV Bursa Koordinatör Yardımcısı Aslı Metin Sakarya, yürütülen projeyi anlatarak, "Lösemi ve kanser ile zor günler yaşayan aileler bir de tüm dünyayı saran COVID 19 salgını ile mücadele ediyor. Dayanışmanın ve paylaşmanın en güzelini ve en güçlüsünü sergileyen LÖSEV olarak yoksullukla savaşan ailelerinin yanında olmaya devam ediyoruz. Lösemi ve kanserle mücadele eden ihtiyaç sahibi ailelere gönderilen Ramazan kolilerinde, temel gıdadan giyime, temizlik ürünlerinden oyuncağa kadar ailelerin tüm ihtiyaçları var.” diye konuştu. 

Sakarya, tüm gönüllüleri LÖSEV’e bağış yapmaya davet ederken, LÖSEV adına ulaşan ve vakıfla bağlantısı olmayan kimi kötü niyetli insanların da olduğunu söyleyerek hayırseverleri uyardı.