Bursa'daki Rumeli derneklerinin çatı kuruluşu RUMELİFED'in olağan genel kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel kurula AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç'a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler ve Yıldırın Belediye Meclis Üyesi Selim Yolgeçen katıldı. Kongrenin divan kurulu başkanlığına Selim Yedikardeş, üyeliklere ise Ali Kaş ile Kamil Konuşkan seçildi seçildi. RUMELİFED Genel Başkanı Adem Serbest'in okuduğu faaliyet ve mali rapor, delegelerce kabul edildi.

Adem Serbest, kongredeki konuşmasında, RUMELİFED'in büyümesi ve gelişmesi için çok önemli projelere imza attıklarını söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de Rumeli'de yaşayanların, "Bayrak, ezan ve din bize, biz ise Türkiye'ye emanetiz" dediğini ifade etti. Atilla Övünç de RUMELİFED'in genel kurulunun hayırlı olmasını dilediğini aktardı. Şaban Gülşen başkanlığındaki liste, oybirliğiyle göreve seçildi. Teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Şaban Gülşen, kongre sonucunun Rumeli camiası için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Konuşması sırasında zaman zaman duygusallaşan Gülşen, "Rahmetli babamın bana en önemli öğüdü 'çok çalış' olmuştur. Bu öğüdü hiçbir zaman unutmadım ve unutmayacağım. RUMELİFED'i daha ileriye taşımak için çok çalışacağım. Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum. Yapacak çok işimiz, hayata geçirilecek çok fazla projemiz var. Zorluklar da çıkacaktır karşımıza ama bu zorlukları da birlik ve beraberlik içinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Evlad-ı Fatihan Torunları Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Güler, kongrenin sonunda eski başkan Adem Serbest ile yeni seçilen Şaban Gülşen'e teşekkür ve başarı plaketi verdi. Daha sonra Şaban Gülşen başkanlığındaki yönetim kurulu, kongreye gelen protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Şaban Gülşen'in listesinde, Ahmet Şentürk, Alper Barut, Hüseyin İşcan, Hüseyin Türker, İlker Güler, İsmail Bursalı, Mehmet Emin Ateş, Recep Kayman, Savaş Sefa, Sedat Şengül, Semra Döner ve Vedat Yücebaş yer alıyor.