Ersel NALBANT/koza24.com

Kosova doğumlu Bursalı Diş Hekimi Gökhan Tunalıgil, ilk gençlik yıllarında şahit olduğu Sırp zulmünü, kardeşi ile birlikte başrolünü oynadığı sinema filmi ile beyaz perdeye aktardı. Tunalıgil, savaş raporlarına dayandırdığı senaryosuyla, 'Srebrenitsa Katliamı' öncesi ve sonrasında yaşanılanları, 'Saklı Yüzler Bosna' Filmi ile anlattı. Ayhan Tunalıgil'in senaryosunu yazdığı, Haktan Özkan'ın yönetmenliğini yaptığı filmin galası önceki gün Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde, gerçekleşti.

Bursa protolünün katıldığı galada filmi oyuncular ve Bursa protokolü birlikte izledi. 1,5 yıl süren çekimleri, pandemi nedeniyle Bosna'ya gidilemediği için, zorunlu olarak Bursa'da, coğrafi özellikleri Bosna'ya benzeyen 41 ayrı mekanda yapıldı. 4 mevsimin yer aldığı çekimlerde plato olarak Uludağ, Sarıalan, Mürseller Köyü, Kazancı Köyü, Botanik Park, Hünkar Köşkü, Merinos Kültür Merkezi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi mekanları kullanıldı. ‘Saklı Yüzler Bosna’ filmi tüm Türkiye’de 29 Ekim’de izlenime girecek.

Gala öncesi bir açıklama yapan Gökhan Tunalıgil; “Saklı Yüzler Bosna filmi, çocukluğumda yaşadığım ve hiçbir zaman unutamayacağım, savaşın ben de ve kardeşim de bıraktığı izler ve yaralar ile senaryoya döktüğümüz ve birlikte büyük bir emek ve özveri ile çalışarak oluşturduğumuz bir film oldu. Avrupa'nın göbeğinde Srebrenitsa'da yaşanan soykırım, Sırpların ve Hırvatların, savaş süresince yaptıkları katliamlar, işledikleri savaş suçları sonrasında her ne kadar yargılamalar yapılsa da ceza alması gerekenlerin ceza almadıkları ve bugün hala hiçbir şey olmamış gibi hayatlarını sürdürebildikleri ortadadır. Filmimizde bu durumu anlatarak konuya dikkat çekmeye çalıştık. İkinci filmimizin ise “Saklı Yüzler Kosova” olmasını planladık. Filmimiz, ayrıca Ağustos ayında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek açık hava sinemasında gösterimde olacak.

Filmde görev alanlar
Yönetmen: Haktan Özkan& Gökhan Tunalıgil
Senarist: Ayhan T. Krüezi
Görüntü Yönetmeni: Haktan Özkan
Kurgucu: Gökhan Tunalıgil& Haktan Özkan
Özgün Müzikler:
Oyuncular: Gökhan Tunalıgil (MirsadÇengiç), Ayhan T. Krüezi (Haris Spahiç), Deniz Çevik (Laura Rebeka), Tolgahan Hançer (Başkan), Uğur Kaygusuz (Zahir), İrem Keskin, (Nermina) Dilara Yılmam (Ayla), Mehmet Dindar (Edin) Adem Kılıç (Radovan)
Makyaj Tasarımcısı: Selen
Kostüm Tasarımcısı: Sevcan Paşaoğlu/ Emine Kumru
Sanat Yönetmeni: İrem Keskin
Yapımcı: Bahriye Çiçek
Yapımcı Şirket: Çiçek Yapım