Ramazan ayının başlamasına saatler kala Bursa'da sahur saat kaçta? Bursa'da iftar kaçta? sorularının yanıtları araştırılıyor. Sahura kalkacak olan Müslümanlar ilk günün orucu için niyet edecek.

Diyanet tarafından her yıl yayınlanan Ramazan imsakiyesi bu yıl da açıklandı. Milyonlarca Müslüman oruç ibadeti için ilk sahur ve ilk iftar saatlerini araştırmaya başladı. 

Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il iftar saatleri, sahur vakitleri haberinde yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından il il iftar ve sahur saatleri açıklandı.

PEKİ, BURSA SAHUR VAKTİ, İMSAK SAATİ KAÇTA? İŞTE BURSA İMSAKİYE BİLGİLERİNE GÖRE SAHUR VE İFTAR SAATLERİ

Müslümanlar ramazan orucuna bu sene perşembe günü başlayacaklar. İlk sahura 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece kalkılacak.

BURSA'DA İLK SAHUR NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

İlk sahur bu sene 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece gerçekleştirilecek. İmsak vaktine kadar sahur yapılabilecek. 

BURSA'DA İLK SAHUR VAKTİ: 05.32

24 Mart Bursa sahur saati 05:30
25 Mart Bursa sahur saati 05:28
26 Mart Bursa sahur saati 05:27

BURSA'DA İLK İFTAR VAKTİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

2023 senesinde ilk iftar 23 Mart günü yapılacak. Oruç açma saatleri şehirlere ve günlere göre değişkenlik gösterebiliyor.

BURSA'DA İLK İFTAR VAKTİ: 05.32

24 Mart Bursa iftar saati 19:26
25 Mart Bursa iftar saati 19:27
26 Mart Bursa iftar saati 19:28

2023 RAMAZAN İMSAKİYESİ

Diyanet İşleri Başkanlığının "ramazan.diyanet.gov.tr" internet sitesinde, dünyanın dört bir yanındaki 8 bin 350 yerleşim yerine ait ramazan imsakiyeleri paylaşıldı. "ramazan.diyanet.gov.tr" internet sayfasında yer alan "İmsakiye" bölümünde il il Ramazan imsakiyelerine kolayca ulaşılabiliyor. bursahakimiyet

Ayrıca "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde, 2027'nin sonuna kadar olan yıllık dini günlerin listeleri de paylaşıldı.

İŞTE 2023 BURSA İMSAKİYESİ

KİMLER ORUÇ TUTMAKLA YÜKÜMLÜ?

İslam’a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir.
İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir.

İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir.