Bu sezon üst üste 3. kez TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Bursaspor’da kongre heyecanı yaşanıyor. Süper Lig’e yükselmek adına son viraj olarak görülen bu sezon öncesi Olağan Genel Kurul’da üç başkan adayı yarış içine girdi.

Tüzük gereği Hayrettin Gülgüler’i aday olarak gösteren Emin Adanur, Erkan Kamat ve Serdar Acarhoroz, Bursaspor’un 29. başkanı olmayı arzuluyor.

Çoğunluk aranmadan yapılan kongre, Timsah Arena’da gerçekleşiyor. 

Olağan Genel Kurul’da 4 bin 42 kongre üyesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. 4 bin 685 üyesi bulunan Bursaspor’da, 643 üye aidatlarını ödemedikleri ve yeni üye olmaları nedeniyle oy kullanamayacak.

DAKİKA DAKİKA KONGRE HEYECANI BURADA YAŞANACAK…

14.09: Divan Başkanı İdris Sevinç'in konuşmasıyla Olağan Genel Kurul başladı.

14.24: Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşma yapmak isteyen kongre üyeleri isimlerini Divan Kurulu'na yazdırıyor.

14.55: Bursaspor tribün liderlerinden Selim Kurtuluna şunları söyledi: “Geçen sene 100 kişiyi aradım, başkan adayı bulamadım. Erkan abiyi aradım kırmadı beni. Bu kongrede ise iki başkan adayı daha çıktı. Adaylar çok olduğu zaman mutlu oluyorum. Benim çocuklarım geçen sezon Süper Lig’e çıkamadık diye ağladı. Siz ağlamadınız mı? İkinci yarıda tahta açılsaydı çıkardık. Ama yapamadılar. Kimse de sahip çıkmadı. Eğer sahip çıkılsaydı Süper Lig’de olurduk. İnşallah bu sene sahip çıkılır bu takıma. Erkan Kamat, 8 ay sonra açıklama yaptı. Ona laf attı, buna laf attı. Ben kulübe gittim, ‘bu kulüpte yolsuzluklar var mı?’ Diye sordum. ‘Var’ dediler. Neden peki dava açılmıyor? Bir tek Selim Kurtulan mı var? Neden kimse açmıyor? Hani nerede Mesut Mestan, Ali Ay, Recep Bölükbaşı? Hiçbiri yok. Bursaspor’a kimse yardım etmiyor. 20-25 işadamını aradım. Sahip çıkın dedim. Adamlar korkuyor. Paradan yana korkmuyor. Taraftardan korkuyorlar. Bu başkan öyle, böyle, şöyle diyorlar diye korkuyorlar. Büyük Bursaspor taraftarı sosyal medyada Bursaspor’u kötülemeyin. Lütfen.”

BURSASPOR'UN GELİR GİDER TABLOSU AÇIKLANDI

15.30: Bursaspor'un gelir gider tablosu açıklandı. Yeşil-beyazlı kulüp geçen sezon 194 milyon 650 bin TL gelir elde ederken, 227 milyon 400 bin TL gider olduğu açıklandı. Aradaki fark 32 milyon 750 bin TL.

15.32: Bursaspor Olağan Genel Kurulu'na bin 120 kongre üyesinin katıldığı açıklandı.

ERKAN KAMAT YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

15.42: Bursaspor'da Erkan Kamat yönetimi yapılan açık oylama ile ibra edildi. 

16.36: Bursaspor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için üyelikleri askıya alınan 427 üye dernek üyenin üyeliği düşürüldü.

16.40: Kongreye 20 dakika ara verildi. Üyeler bu duruma büyük tepki gösterdi.

17.09: Başkan adayı Hayrettin Gülgüler şunları söyledi: “Kongremiz camiamıza hayırlı olsun. Emin Adanur önderliğinde bir ekip oluşturduk. Ben kimseye hayal satmayacağım. İlk hedefimiz transfer tahtası ve Süper Lig’e çıkmak… Futbolcularla görüşüyoruz. Seçilirsek hazırlıksız olmak istemiyorduk. Batalla konusuna gelirsek… Efsanemizin 1 milyon Euro alacağı var. Bursaspor’u şikayet etmeyen tek isimdir. Batalla’ya parasını ödeyeceğiz. Transfer, kulübün bir yapısı olmalı. Tamamen hocaya bırakılmaz. Scout ekibi oluşturduk. Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında bir çok maç izledik. Biz iyi bir takım kurmak istiyoruz. Hata şansımız yok. Emin olun çok çalışıyoruz. Ben çıkıp, Bursaspor Lisesi, AVM gibi projeler açıklayabilirim. Bunların sözünü verebilirim. Daha önce söylediler. Sizlere hayal sattılar. Bunlar zamanla olacak şeyler. Biz hayal satmıyoruz. Yapabileceklerimizi söylüyoruz. Bizler Bursaspor için buradayız. Bursaspor personel maaşı, elektrik, doğalgazlar ödenmiyor gibi manşetlerle gündeme gelmeyecek. Kazanan inşallah Bursaspor olacak.”

17.19: Başkan adayı Serdar Acarhoroz şunları söyledi: “Bursaspor kalıcı gelir elde etmeden bu yükün altından kalkamaz. Borç sürekli ertelenemez. Bunlar da projelerle olur. Para olmadan başarı çok zor. Süper Lig’e çıkacağız. Bunun için de transfer yapmamız lazım. Bursaspor’un tüm sevdalıları ile el el yapacağız. Biz Bursaspor taraftarları içinden gelen, arma sevdalısı insanlarız. Stat projemiz var. Stadyum altındaki dükkanları kullanmak istiyoruz. Firmalarla görüşeceğiz. Büyük markalarla anlaşacağız. Çöplük gibi duruyor. Vizyonumuz için de bu gerekli. Hepimiz Bursasporluyuz. Ben Bursaspor’dan vazgeçemem. Birbirimizi karalamayalım. Bir başka projemiz ise Bursastore Cafe. Bursa’nın belli noktalarında olsun. Her yerde kahve içiliyor. Burada içilsin. Bu bizim kalitemizi gösterir. Bursaspor, Süper Lig şampiyonu. Bursaspor bir tane, başka da Bursaspor yok. Kim Bursaspor için bir şey yapıyorsa elinden öperim. Bursaspor kent mezarlığı yapılabilir. Paranın ufağı büyüğü olmaz. Ekonomi dengelerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bursaspor’un başarı için elimden ne geliyorsa yapacağım. Yeter ki hep birlikte bir çatı altında olalım.”

17.29: Başkan adayı Erkan Kamat ise şunları söyledi: “Bursaspor’un sıkıntılı zamanında gece gündüz arkadaşlarımla mücadele ettik. Biz göreve devam edersek, basınla ilgili bütün bilgilendirmeler yapılacaktır. Biz göreve geldiğimizde tahtanın açılamayacağını anladım, Vakıfköy’e yöneldik ve Mustafa Er hocamla anlaştım. Gösterilen performans bizi Avrupa manşetlerine taşıdı. Sonra ikinci devrede pandamı durumu bizi üzdü. 5 maçta 1 puan topladık. Eğer göreve devam edersek, 46 dosyayı halledilmek için elimizden geleni yapıp, transfer tahtasını açacağız. Kim başkan olursa olsun kazanan Bursaspor olsun.”

17.35: Bursaspor'da oy kullanma işlemleri başladı.

19.00: Sandıkların 20.00'ya kadar açık kalacağı. Sonrasında ise sandıkların ve kapıların kapanacağı açıklandı.

SANDIKLAR KAPATILDI

20.00: Sandıklar kapatıldı. Oy sayımına an itibariyle başlanılıyor...

20.15: Bin 592 katılımın olduğu, bin 502 kişinin ise oy kullanma hakkının olduğu açıklandı..

BURSASPOR'DA ZAFER EMİN ADANUR'UN OLDU

23.50: Bursaspor'da, kongre heyecanı yaşadı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda yapılan Olağan Genel Kurul’da rakiplerinden fazla oy alan Hayrettin Gülgüler yönetimi, Erkan Kamat ve Serdar Acarhoroz’u geride bırakarak, yeşil-beyazlı kulübün 29. başkanı oldu.

Gülgüler’in yönetimine liderlik eden isim ise Emin Adanur, büyük sevinç yaşadı.

Bin 592 üye katılımının gerçekleştiği kongrede, bin 502 üye oy kullanılırken, önceki Erkan Kamat yönetimi de ibra edildi.

Erkan Kamat, yönetimi devrettiği Emin Adanur'u tebrik etti.

ADANUR VE GÜLGÜLER'DEN İLK AÇIKLAMA

Hayrettin Gülgüler, "Büyük Bursaspor camiası;  eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Erkan Kamat ve Serdar Acarhoroz'a teşekkür ediyorum. Bizleri bir araya getiren Emin Adanur ve babası Mehmet amcaya çok teşekkür ediyorum." dedi.

Emin Adanur, "Çok güzel bir seçim atmosferiydi. Bu seçimi Bursaspor kazandı. Nezaket çerçevesinde geçti. İnanıyorum ki bundan sonraki seçimler de aynı heyecan ve coşkuyla geçecek. Hepinize tekrar söz veriyorum. Tahta açılacak, Süper Lig’e çıkacağız." şeklinde konuştu.

1. SANDIK

Erkan Kamat: 37

Hayrettin Gülgüler: 20

Serdar Acarhoroz: 17

2. SANDIK

Erkan Kamat: 35

Hayrettin Gülgüler: 37

Serdar Acarhoroz: 7

3. SANDIK

Erkan Kamat: 46

Hayrettin Gülgüler: 46

Serdar Acarhoroz: 12

4. SANDIK

Erkan Kamat: 41

Hayrettin Gülgüler: 52

Serdar Acarhoroz: 14

5. SANDIK

Erkan Kamat: 31

Hayrettin Gülgüler: 74

Serdar Acarhoroz: 11

6. SANDIK

Erkan Kamat: 37

Hayrettin Gülgüler: 64

Serdar Acarhoroz: 15

7. SANDIK

Erkan Kamat: 36

Hayrettin Gülgüler: 90

Serdar Acarhoroz: 22

8. SANDIK

Erkan Kamat: 46

Hayrettin Gülgüler: 82

Serdar Acarhoroz: 12

9. SANDIK

Erkan Kamat: 25

Hayrettin Gülgüler: 80

Serdar Acarhoroz: 7

10. SANDIK

Erkan Kamat: 49

Hayrettin Gülgüler: 107

Serdar Acarhoroz: 14

--------------------------------------

TOPLAM

ERKAN KAMAT: 383

HAYRETTİN GÜLGÜLER: 652

SERDAR ACARHOROZ: 132