Spor Toto 1.Lig’de sıkıntılı günler geçiren Bursaspor, 15. hafta mücadelesinde bugün Altaş Denizlispor deplasmanında galibiyet arayacak. Denizli Atatürk Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak kritik karşılaşmayı İstanbul Bölgesi A Klasmanı hakemi Onur Özütoprak yönetecek. Özütoprak’ın yardımcıları Sezgin Çınar ve Cem Özbay yapacak. Maçın 4. hakemi ise Safa Yılmaz olacak. Bursaspor, Onur Özütoprak yönetiminde bu sezon Adanaspor ile 1-1 berabere kalırken, Ankara Keçiörengücü’nü 2-0 mağlup etmişti.

LUKA CAPAN CEZALI

Ligde üst üste aldığı Kocaelispor, İstanbulspor ve Gençlerbirliği yenilgileriyle play-off hattından uzaklaşıp ateş hattına gerileyen yeşil beyazlılar Denizlispor’u mağlup ederek hem soluklanmak hem de gelecek haftalar için umutlarını yeşertmek istiyor. Bursaspor’da sarı kart cezalısı Luka Capan ile sakatlığı süren Mehmet Erdem Uğurlu dışında eksik bulunmuyor. Yeniden affedilen Burak Altıparmak ile sakatlıktan çıkan İsmail Yüksek’in durumları maç saatinde kesinlik kazanacak. 14 puana sahip olan Bursaspor, 15 puanla bir üst basamağında yer alan Denizlispor’u genç golcüsü Batuhan Kör ile devirmeyi hedefliyor.

HOROZ’DA ÖNEMLİ EKSİKLER

Son olarak Bursaspor’u çalıştıran Teknik Direktör Fatih Tekke’nin göreve gelmesinin ardından evinde Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 yendikten sonra İstanbulspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Altaş Denizlispor’da sarı kart cezalıları Ömer Şişmanoğlu ile Muhammed Gönülaçar’ın yanı sıra sakat olan Muğdat Çelik, Muhammed Eren Kıryolcu ve Veton Tusha forma giyemeyecek. Teknik direktör Fatih Tekke çok önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, “Hafta içinde kupada turu geçtik. Ligde de çıkışımız var. Bursaspor maçını kazanıp rahatlamak istiyoruz” dedi.

KADROLAR

A. Denizlispor: Adam Stachowiak, Özer Özdemir, Gökhan Süzen, Hakan Cinemre, Oguz Yilmaz, Brice Dja Djédjé, İsmail Aissati, İlhan Depe, Mustafa Çeçenoğlu, Kévin Mayi, Okan Derici.

Bursaspor: Erhan Erentürk, Mert Yilmaz, Hasan Ayaroğlu, Burak Altıparmak Taha Altıkardeş, Nicolás Zalazar, İsmail Yüksek, Massimo Bruno, Tim Matavz, Namık Alaskarov, Elton Acolatse.