Spor Toto 1. Lig’in 14. haftasında Bursaspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı.

Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın bütünün etkili bir oyun ortaya koyamayan yeşil-beyazlı takım, beklentinin çok altında performansıyla herkesi şaşırttı.

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci devresinde de rakip atakları durduramayan Bursaspor, 56. dakikada kalesinde golü gördü.

Blessing Eleke’nin fileleri havalandırmasıyla 1-0 geriye düşen Timsah, reaksiyon vermekte de güçlük çekti.

Oyuncu değişiklileri ile takımı hareketlendirmek isteyen Teknik Direktör Özcan Bizati’nin hamleleri de etkili olmayınca geride de açıklar verdi.

Bursaspor, 90+5. dakikada Grechyshkin'e de engel olamadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Üst üste 3. mağlubiyetini alan yeşil-beyazlı takım, 14 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar
12. dakikada Gençlerbirliği’nin sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta Aksel Aktaş’ın ortasına yükselen Arda Kızıldağ’ın kafa vuruşunda kaleci Erhan Erentürk gole izin vermedi.
20. dakikada Gençlerbirliği’nde Barış Alıcı, rakip ceza sahası içindeki karambolde topla buluştu. Alıcı’nın çektiği şutta top, kaleci Erhan’da kaldı.
48. dakikada Kerem Şahin’in orta sahadan attığı derinlemesine pasla ceza sahası önünde buluşan Bursasporlu Acolatse’nin sert şutunu kaleci Übeyd güçlükle çıkardı.
56. dakikada Lualua’nın sol kanattan gönderdiği ortaya yükselen Eleke, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-0
74. dakikada az adamla yakalanan Bursaspor savunmasının arasına sızan Eleke, topla ceza sahası içerisine kadar sokuldu. Topa bekletmeden sert bir vuruş yapan Nijeryalı oyuncunun şutu direkten döndü.
87. dakikada Bursasporlu Vefa Temel’in ceza sahası yayı dışından çektiği sert şutta top az farkla üstten dışarıya çıktı.
90+5. dakikada az adamla yakalanan Bursaspor savunmasının arkasına gönderilen topla buluşan Lima, ceza sahası içerisine kadar sokulduktan sonra boş durumda olan takım arkadaşı Grechyshkin’e oynadı. Topu boş kaleye gönderen Ukraynalı oyuncu farkı ikiye çıkardı 2-0