Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa 38’nci Olağan İl Kongresi Merinos AKKM’de delegelerin katılımıyla başladı.

Gerçekleştirilen kongreye, CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, CHP MYK üyesi Lale Karabıyık, CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Osmangazi Belediye Başkan adayı Erkan Aydın, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Uslu katıldı.

Kongrede mevcut İl Başkanı Turgut Özkan, Gürhan Akdoğan ve Nihat Yeşiltaş yarışacak.

Seçimde 644 delegenin oy kullanması beklenirken seçim sonuçları gün sonunda açılan sandıklardan çıkan oylara göre belirlenecek.

Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan yürütecek.

Merinos AKKM’de yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla kongrenin blok liste ile yapılmasına karar verildi.

Öte yandan CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın blok listeye red oyu verdiği dikkatlerden kaçmadı.

‘HAKKINIZI HELAL EDİN’

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan partililerden helallik istedi.

Özkan, “Divan seçildiği için benim artık il başkanlık görevim sona erdi. Çok değişik bir duyguymuş. Önceki dönem il başkanlarımız orada şimdiden söylüyorum ben hakkımı helal ediyorum sizlerde hakkınızı helal edin. Bundan sonra yeni aday olduğum için tüm adaylara başarılar diliyorum. Konuşmamda da değineceğim ama tekrar huzurlarınızda İl Başkanı olarak ayrılacağım için hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi.

CHP Genel Başkan Adayı Öymen’den Bursa’da yenilgi vurgusu!

CHP Bursa 38’nci Olağan İl Kongresi’ne katılan CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen partisini eleştirirken parti içindeki oligarşik yapının seçim kararlarını aldığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa 38’nci Olağan Kongresi delegelerin ve protokolün katılımıyla Merinos AKKM’de tüm hızıyla sürüyor.

CHP Bursa İl Kongresi’nde katılan CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen seçim yenilgisi hakkında önemli açıklamalar yaparak partisini eleştirdi.

ÖYMEN’DEN YENİLGİ VURGUSU

CHP’nin oylarının yüzde 22-26 arasında sıkıştığını söyleyen Öymen sonucun geçmiş dönemlerden süregelen bir sorun olduğunu dile getirerek Kılıçdaroğlu yönetiminde de bu sorunun aşılamadığını ifade etti.

Konuşmasını sürdüren Öymen şunları kaydetti;

“Bazıları CHP’nin oyu yüzde 25’in üzerine geçemez diyerek karamsar bir tavır içerisinde. Ben bunu kabul etmiyorum. Geçmişe bakmak bunu anlamak için yeterli. Ecevit ve İnönü döneminde girilen seçimlerde CHP yüzde 42 oy aldı. Geçmişte CHP’nin oyu nadiren yüzde 30’lara inmiştir. Erdal İnönü öncülüğünde SHP Türkiye birinci parti oldu. Bunun çok nedeni vardır, tek bir nedeni yoktur. Bunları doğru tespit edersek çözümü buluruz.”

Geçtiğimiz seçimlerde alınan yüzde 48 oyu değerlendiren Öymen, geçmiş cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de benzer orana ulaşıldığını söyledi. Öymen bu seçimde de daha önce muhalefet adayının aldığı oy oranının üzerine geçilemediğini söyledi.

ÇARŞAF LİSTE SÖZLERİNE SALONDAN BÜYÜK ALKIŞ

AK Parti’nin dikta rejiminin bu sonucu almak için tek neden olmadığını ifade eden Öymen, parti içi demokrasi olmadığı için sorunların parti içinde yeterince tartışılmadığını, parti meclisinde de birçok konunun tartışılmadığını ve parti içindeki oligarşik yapının seçim kararlarını aldığını söyledi. Seçimde 38 vekilin başka partilere hediye edildiğini söyleyen Öymen, partinin bu kararını eleştirdi.

Kazanacak adaya değinen Öymen, aday belirleme sürecinde parti teşkilatına danışılmadığını aktardı. Öymen’in parti içi demokrasi gereği seçimlere çarşaf liste ile girilmesi gerektiğini söylemesi kongrede alkışlarla karşılandı.

Orhan Sarıbal: Başarı öyküsünü beraber yazacağız

CHP Bursa 38’nci Olağan İl Kongresi’ne konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yerel seçim işaret ederek ‘ Burada Büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçeyi alarak, bir başarı öyküsünü hep beraber yazacağız’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa 38’nci Olağan Kongresi delegelerin ve protokolün katılımıyla Merinos AKKM’de tüm hızıyla sürüyor.

CHP Bursa İl Kongresi’nde konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal kongre ve yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

‘85 MİLYON DEMOKRASİ ADINA KAYIP YAŞADI’

Sarıbal’ı konulmasının satır başı şu şekilde;

“Değerli dostlar 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimini kaybettik. Umutlarımızın çok yükseldiği bir tarihsel dönemdir. Ama gerçekten bir tarafta duygu çöküşü yaşadık. Bu seçim sadece Cumhuriyet Halk Partisi kaybetmedi. Aslında bu seçim çok partili döneme geçtiğimiz tarihten bugüne kadar ilk kez toplumsal olarak demokrasiye geçeceğimiz en önemli büyük adımlardan biriydi. Aslında 85 milyon demokrasi adına çok büyük bir kayıp yaşadı. Aslında demokrasi kaybetti. Çok uzun yıllardır vesayet düzeni altında yaşamaktadır. Çok üzgünüm ki bizim vesayeti kırmamız lazım. Eğer biz devlet vesayetini kıramazsak iktidarın dernekleşmiş vesayetini kıramaz isek partilerin, partilerin genel başkanlarının çok büyük öneminin olmayacağını bir kez daha görüyorum. Dolayısıyla bizim demokratik bir toplum elbette demokratik siyaset ama demokratik bir devlet olarak mutlaka ve mutlaka güçlü ve ciddi çaba içerisinde olmamız gerekiyor. Çünkü demokrasinin olmadığı yerde faşizm var, diktatörlük, otoriterlik vardır. Bugün her anlamda bunu yaşıyoruz.”

‘BÜYÜKŞEHİR BAŞTA OLMAK ÜZERE BİR ÇOK İLÇEYİ ALACAĞIZ’

Sarıbal konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bu kongre önemli. Bursa demokratik bir kent. Biz birbirimizle bu salonda çok iyi ilişkiler içerisinde çıkacağız ve derdimiz şu, seçimi kaybettik ama biz haklıydık. 28 Mayıs’a kadar adeta para dağıtarak toplumu kandırarak, oy alan iktidar, 28 Mayıs’tan sonra bütün gerçekliğin ortağını çözdük. Önümüzde 6 buçuk ay sonra bu salonlardan birlik ve dayanışma içerisinde çıkacağız. Önce yerel destek üzerine, yerel baskıya AK Parti’nin yerelde yaptığı bütün uygulamalara karşı mücadele vereceğiz. Sonra Türkiye’de büyük bir mücadele vereceğiz. Burada Büyükşehir başta olmak üzere birçok ilçeyi alarak, bir başarı öyküsünü hep beraber yapacağız.”

Bozbey partililere seslendi: Uyanın ayağa kalkın!

CHP Bursa 38’nci Olağan İl Kongresi’nde konuşan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, yerel seçimleri işaret ederek partililere ‘Uyanın ve ayağa kalkın. Yürüyemezseniz Bursa’daki belediyeleri de almamız mümkün olmayacak elimizdeki belediyeleri de kaybedeceğiz’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa 38’nci Olağan Kongresi delegelerin ve protokolün katılımıyla Merinos AKKM’de tüm hızıyla sürüyor.

CHP Bursa İl Kongresi’nde konuşan CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Bizim bugün 38’nci düğünümüz olması lazım Bursa’da. Arkadaşlar neredeyiz? Burada olanlara yürekten teşekkürler. Tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin her üyesinin aslında bu toplantıya özellikle il kongrelerinde ilçe kongrelerinde bulunması gerekiyor. İlçe kongrelerinde ilçenin sorunlarının tartışılması ve raporlanması il kongresinde de ilim sorunlarının da genel siyasetle birlikte, partinin siyasetiyle birlikte ilin sorunlarının da burada konuşulması, tartışılması gerek. Yani bir işçinin bu kürsüde sizlere hitap etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasını sürdüren Bozbey, “Tüzükte mutlaka delegasyon sisteminin değişmesi gerekiyor. Yani sandıkta sorumlu olan kişi hem partinin delegesi aynı zamanda da sandık sorumlusu olması lazım. Sadece seçim günü sandıkta sorumlu olmak yetmiyor. Seçimin haricinde de sandık çevresindeki o insanlarla iyi gününde, kötü gününde onların sorunları konusunda bilgi sahibi olup ilçeye iletmesi ve çözüm bulunması gerekiyor. Bunu yapmak zorundayız. O zaman işte başarının ne denli arttığını görebileceğiz.

Gerçekten herkes seçimi kazandık diyordu. Ama kaybettiğimizi hala içimize sindiremiyoruz. Çeşitli etkenleri var. Biraz önce konuşulduğu gibi yanlışlar hatalar var. Ama arkadaşlar önce çuvaldızı kendimize batıralım, sonra iğneyi karşımızdakine. Genel başkanımızın cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir değişim yapacağını bu ülkede anlatamadığımız için vatandaş da bize gerekli oyu vermedi. Yerel seçimleri mutlaka kazanmak zorundayız. Çünkü bu inancı taşımazsak eğer o zaman işte sorun başlayacak. Bursa’yı da 17 ilçeyi kazanabilecek bilgi birikimimiz var. Programımız, projelerimiz var. Lütfen siz inanın. Önce inanmaktan geçer biz inanıyoruz ve başaracağız” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Bizi Cumhuriyet Halk Partisi olarak farklı kılan, farklı düşünceleri herkesin söyleyebilmesi. Bugün de gurur duydum partimle. Hatalarımızdan derslerimizi çıkarır yolumuza devam ederiz. Bizler bir karamsarlığa kapıldık. Ama Kuvayı milleye geleneğinden gelen bir parti olarak pes etmemenin ne demek olduğunu biliyoruz. Ülkemizde birçok sorun varken şimdi birbirimize daha sıkı sıkı sarılmalıyız. Ben Bursa'dan bütün başkanlarımıza, bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Kim seçilirse seçilsin, başımızın üstünde yeri olacak.

İŞTE ADAYLARIN LİSTELERİ

CHP Bursa İl Kongresi'nde İl Başkan adayları konuşuyor

CHP Bursa İl Kongresi delege konuşmalarının ardından CHP Bursa İl Başkanlığı için yarışan 3 adayın konuşamlarıyla devam ediyor. 644 delegenin oy kullanmasının beklendiği kongrede Turgut Özkan, Gürkan Akdoğan ve Nihat Yeşiltaş yarışıyor.

Öğle saatlerinde başlayan CHP İl Kongresi tüm hızıyla devam ediyor. Delegelerin konuşmalarının ardından İl Başkanlığı için yarışan 3 adayın konuşmalarıyla kongre devam ediyor. 

İl Başkanlığı için yarışan isimler arasında Turgut Özkan, Gürhan Akdoğan ve Nihat Yeşiltaş bulunuyor. 

CHP Bursa İl Başkan Adayı Turgut Özkan'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Örgütü ayağa kaldıracağız. Değişim diyenlerin kendisi değişecek önce.Hedefiniz Bursa'da yerel seçimleri kazanmaktır. Bu şehrin yöneticileri Atatürkçü solcu olacak. Bu şehre bir daha asla sağdan aday gelmeyecek. Bunun için partide değişimi mutlaka başarmalıyız. Bunun için ön seçim yapmalıyız.  Her ilçenin kendi binası olması için çalışacağız.30 yıldır ilçe binası olmayan örgütlerimiz var. Kendi binası olmayan 100 yıllık parti mi olur?

Benim listem, örgüt için çalışan, canını dişine takanların listesidir. Örgütü artık emekçiler yönetecek. Mevcut belediye başkanlarını kurultay delegesi olarak yazmadım. Büyükşehir belediye başkanlığını kazanamadığı söylediği kişilerle bugün kol kola yürüyenler var.  Bursa örgütünü kimseye dizayn ettirmem.benşm arkamda milletvekili belediye başkanı ve adayları yok. Benim yanımda CHP'nin özveriyle çalışan emekçileri var. 

Milletvekillerin, belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ön seçimle seçilmesini istiyorsanız bana oy verin. Gençlerin, kadınların öksüz evlat muamelesi görmemesi için bana oy verin. Tepeden inme belediye başkanları istemiyorsanız bana oy verin. 

"KEMALPAŞA'DA, KESTEL'DE BAŞARI VAR, YILDIRIM'DA NİYE YOK?"

Cumhuriyet Halk Partisinde umutsuzluğa yer yoktur. Pes etmek yoktur. Pes etmeyeceğiz. Bugün 3 adaylı bir kongre gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir belediye başkanı AKP'li ise bu sizin suçunuz. Bursa örgütünün başı benim kimseyi dizayn ettirmem. Benim arkamda kimse yok. Cumhuriyet Halk Partisi için çalışanlar var. İlkeli siyaset yapılmasını istiyorsunuz, listemize oy veriniz. 74 tane toplantıya başkanlık ettim, belediye başkanları 5 tanesine gelmedi. Büyükşehir meclisinde bazı isimler hariç diğerlerinden verim alamıyoruz. Neden? Birilerinin adamı olmasından dolayı. Örgütün adamı değiller. Belediye başkanlarının, milletvekillerinin önünde el pençe duran il başkanı istemiyorsanız bana oy verin. Tepeden inme belediye başkanları, meclis üyeleri istemiyorsanız bana oy verin. 19 Eylül itibariyle yerel seçimlerin çalışmalarının başlamasını istiyorsanız bana oy verin. Sahada oy almak için, sağcı adayların gösterilmesini istemiyorsanız bana oy verin. Kemalpaşa'da başarı var, Kestel'de başarı var. Yıldırım'da niye yok kardeşim? Bize seçim kaybettiren sadece şahsi çıkarlarını düşünen bu kadrodan kurtulmaya var mısınız? Var mısınız Bursa'yı değiştirmeye? CHP'yi üyeler ve delegeler yönetecek.

CHP Bursa İl Başkan adayı Nihat Yeşiltaş'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Türkiye kelimenin tam anlamıyla bir emek cehennemi yaşıyor. İşten atmalar, kölelik maaşları. Sendika üyesi oldukları için işten atılan, haftalardır hak mücadelesi veriyorlar. Bizden istedikleri onlara ses olmamız. Yemin olsun ki insanca bir yaşamı bu halka çok görenleri yeneceğiz. Yurdumuzun dört bir yanında emek mücadelesi verenlere Bursa'dan selam olsun. Cumhuriyet Halk Partili olmak ne demek bunu göstermenin zamanı. Can Atalay için, özgürlük talebimizi buradan yineliyoruz. Can Atalay'ın yanında, geziyi yani onurumuzu savundukları için tutsak edilen gazetecilere selam olsun. Verdiğimiz mücadele onlar içindi. Ama ellerinde tutup yanımıza çekemedik. 

"AKP'NİN VE CUMHUR İTTİFAKININ YARATTIĞI CEHENNEM ÜLKEMİZİ SEFALETE SÜRÜKLÜYOR"

AKP'nin ve cumhur ittifakının yarattığı cehennem ülkemizi sefalete sürüklüyor. Ülkemizin birçok yeri yerli ve yabancı sermaye tarafından yağmalanıyor. Farklı bir örgütlenme modeline ihtiyacımız vardır. Rotasız kalmış bir gemiye rüzgar fayda etmiyor. Biz rotamızı emekçiden yana çeviriyor ve yola çıkıyoruz. Açlıktan sütü kesilen anneyi anlamadan yapamayız. Öyle bir örgüt inşaa edeceğiz ki, cumhuriyet Halk Partisi'nin aracını gören yoksullar işte bizimkiler geldi diyecekler. Yıldırım'ın, Osmangazi'nin ve diğer ilçelerin fabrikalarında çalışanların kaderini değiştireceğiz. Karacabey'in, Mustafakemalpaşa'nin ve diğer ilçelerin topraklarına can verenlere kaldır başını diyeceğiz. Bu kentte yaşayan yoksulların yüreklerine dokunacağız. Cumhuriyet'i kuran parti öyle olmak zorundadır. Bu kentin mazlumlarının sesi olmak için geliyoruz. Ülkemizin genelde yaşadığı cehennemi, yerelde de yaşamaya devam ediyoruz. Seçim öncesi Bursa'da trafik sorunu kalmayacak diyenler, şimdi o trafiği sizinle birlikte bende çekiyorum diyorlar. Sözünü verdiği görükle metrosu ortada yok, şehir hastanesi metrosu ortada yok. Bir kilometrelik yer altı bağlantısını dahi beceremeyen yönetim ortada. İmza attığı sözleşmeyi okumayan yönetim, kadim bir şehri yönetmeye çalışıyor. İnegöl belediye başkanıyken İnegöl'ün havası kirli diyenlere, gidin o zaman Keleste yaşayın diyen başkan Bursa'nın havasını berbat etti. Göreve ilk geldiğinde kadın voleybol takımını kapatan, kadın ve Cumhuriyet düşmanı bir yönetim ile karşı karşıyayız. Bursa başka bir cehennem yaşıyor. 19 yıldır bu kenti yönetenler, be şehre karşı suç işlemiştir. En çokta beni üzen, 30 Ağustos vatandaşları ilgilendiren bir bayram değildir diyen, ormancılık günüyle aynı gündür diyen biri şuan o koltukta oturuyor.

"SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİ BURSA'DA İKTİDAR YAPMAK İÇİN ADAYIZ"

Neden adayız biliyor musunuz? Sosyal demokrat belediyeciliği Bursa'da iktidar yapmak için adayız. Ben Büyükşehir Belediyesini kazanmış Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanı olmak istiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerin anlamını net bir şekilde koyamazsak, yapmamız gereken tek şey birlik ve beraberlik içinde seçimlere hazırlanmaktır. En son 46 yıl önce Bursa'yı kazanmış bir partinin, şimdi kendi içinde kavga etmesi kabul edilemezdir. Uğruna mücadele ettiğimiz ortak değerler, ayrışmamıza engel olacak kadar büyüktür. Bizi birleştiren, bizi ayrıştırandan daha güçlüdür. Önümüzü halka döneceğiz, sivil toplum kuruluşlarına dönüp öyle yürüyeceğiz. 

"İKİ YÜZLÜ SİYASETİ BIRAKIN"

Benden önce konuşan mevcut il başkanımız öyle konuştu ki, sanki kendisi başkan değilmiş gibi konuştu. Yıldırım ilçe olarak dört yıldır sokaklardaydık, bir gün yanımızda olmadılar. Siz ayrıştırmadan yana siyaset yapıyorsunuz. Siz kendi belediye başkanınızı itibarsızlaştırdığınız farkında mısınız? Milletvekillerini nasıl itibarsızlaştırdığınızın farkında mısınız? Bugün il başkanı seçilirseniz bu şekilde nasıl çalışacaksınız? Ben inadına bütünleştireceğim diyorum. Sayın Özkan, iki yüzlü siyaseti bırakın. Samimi olun, dürüst olun. Baro seçimlerinde solcu avukatların yerine, sağcı birinin listesinde olmazdın. Orada sağcılar ile birlikte olacaksın, geleceksin CHP İl başkanı olacaksın, sonra gelip iki yüzlülük yapacaksın. Yıldırım'da oy düştü dedin. Son seçimde iki puan oy arttırmışız. Birinci bölgenin milletvekili sayısı 3'tü. İkinci bölgenin yani bizim hep ikiydi. Şimdi 3 oldu. Hiç mi düşünmedin? 

"BU ÖRGÜT, BURSA'DA İKTİDAR OLMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ"

Şunu çok önemsiyoruz. İlkeli, dürüst ve samimi bir siyaset. Herşey ilkeli olacak, her şey samimi olacak, her şey dürüst olacak. Ayrıştırma üzerinden siyaset yapıldı. Bursa'yı nasıl bütünleştiririz diye düşündüm. Bir pazarlık veya bir şey olmadı, olmayacak. Artık bu örgütü kimse kandıramaz. Bu örgüt bir araya geldi. Bursa'da iktidar olmaya yürüyor. Bursa'nın sorunlarına hakim, şeffaf, kibirden arınmış bir yönetimle geliyoruz.

CHP Bursa İl Başkan adayı Gürhan Akdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Gönül isterdi ki, misafirlerimiz baş tacımız ama delegelerimiz daha fazla konuşsaydı keşke. Özlemim var. Hem içimizde hem dışımızda bir özlem vardı. 2011 yılında biz ideallerimiz uğruna hareket ettiğimiz için görevden alındık. O dönem genel merkez karşımızdaydı. Bir sene sonra parti örgütüyle kavga edecek halimiz yok diye görevi bıraktık. 2011 yılında sayın genel başkan laiklik tehdit altındadır dediğinde kimse tepki göstermedi. Birşey söylemedi. Hani laiklik tehit altında değildi. 2015 yılında ne oldu bu ülkede. Tüm bunların bedelini ödedim. Altı ok ilkesinin arkasından gittiğim için bedel ödedim. 

"KAPI KAPI DOLAŞMANIN BİR STRATEJİSİ OLMAZSA, BAŞARI OLMAZ"

28 Mayıs'ta ne olduysa bu partide herkes değişim ister oldu. Değişim nedir? Planlı ve plansız bir örgütsel değişim midir? Hesap vermesi gereken yöneticilerdir. Bu örgüt en tepeden en aşağıya bir mevcut durum analizi yaptı mı? Herkes birbirini suçladı. Bugün herkes Büyükşehir Belediyesini alacağız diyor. Ne kadar samimi? Samimi olmamız lazım. Eksiklerimle hatalarımla yüzleştim. Buraya çıkan biri öz eleştiri yaptı mı? Büyük bir travma yaşadık. Biz örgüt olarak çöktük. Şimdi bakıyorum, iki adayımızda, Nihat kardeşim 6 yıldır ilçe başkanlığı yapıyor. Kolay değil biliyorum. Örgütü birleştireceğiz dedik ya. Hani birleşti mi örgüt. Ön seçim ve tüzük değişikliği deniyor değil mi? Bir insan kararlı olacak. Biz bunları söylerken, gücümüzü Bursa nutkundan alıyoruz. Bu örgüt konuşmazsa ne olacak? Bir danışma kurulu yapıldı mı? Öz eleştiri veya eleştiri yapıldı mı? Önce samimiyet duygusu olacak. Bu duygu olmadan örgütte birşey olmaz. Sokakta dolaşmak, kapı kapı dolaşmak, o kapıda dolaşmanın bir stratejisi olmazsa seçim kazanılmaz. 

"BURSA'DA İYİ BİR MUHALEFET CEHPESİ OLMAZSA, İKTİDAR KAZANILMAZ"

Benim bütün çalışmalarımı genç arkadaşlarım yaptı. Her şeyi bizden daha iyi görüyorlar. Bursa'da iyi bir muhalefet cehpesi olmazsa, iktidar kazanılmaz. Bu kentte 10'a yakın davanın içinde yer aldım. TEKNOSAB diye bir şey vardır. Kaç kişi biliyor bunu Bursa'da. Bunu duyuracak kimdir? Sivil toplum kuruluşları mı? Ben onlara dava açtım. O zaman bu arkadaşlarımız neredeydi? Ben bunu Cumhuriyet Halk Partisi rozetimle yapmadım. Mesele eylemlilik içerisinde olma meselesidir. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diyorsunuz ya, 24 Temmuzda o heykeli yıkacaksınız. Biz 50 kişilik bir grupla gittik oraya. Vekiller bizi aradı destek için, ama biz vekil gölgesine sığınmak istemedik. Eylemlik böyle bir şeydir. 

"DELEGENİN OYUNA KİMSE HİPOTEK KOYULAMAZ"

Delegenin oyu özgürdür. Delegenin oyuna kimse hipotek koyulamaz. Tüzük çarşaf liste istiyorsa öyle olacak. Samimiyet duygusu olmadan söylemlerin bir anlamı yok. Cumhuriyet Halk Partisi çok köklü bir örgüt. Ama onarılması gereken bir süreçten geçiyoruz. Güçlü bir muhalefet yaratmak, güçlü bir şekilde iktidara gelmek için çabalıyoruz. Gençlerle yapacağız biz bunu. Uludağ alan başkanlığı diye birşey duydunuz mu? Bursa'da sanayileşmeyi kaç kişi konuşuyor. Erdem Saker'in belediye başkanlığı döneminde konuşuyorduk. Hâlâ konuşuyoruz. Her alanda saydamlık, şeffaflık, denetlenebilirlik olmalı. Bunun olmadığı yerde başarı olmaz. Bir ilçemize gittim acınacak halde. Terk edilmişlik duygusu o kadar kötü birşey ki. Hani alanlardaydık ya. Değişim ileriye doğru bir değişim olmalıdır. Değişim bir devrimci yaklaşımdır. Burada bir tablo yaşandı. İl başkanımız yüksek tonla bir şeyler söyledi. İlçe başkanımız ona cevaplar verdi. Delegeler kızıp gidiyor. Böyle mi birlik beraberlik olacağız. Böyle mi seçim kazanacağız arkadaşlar. Ben bu kente yüreğimi koydum, hayatımı koydum. Başkasından daha fazla koydum demiyorum. Bizim delege listemize bir kişi mücadele etmemiştir. Önümüzdeki süreçte iktidarın yanlışlarına karşı durarak, partime ve insanlığa hizmet için aday olduk. Özeleştiri yapıldı mı? 6'lı masada, hiç karşı devrimci ile devrimci bir araya gelip oturabilir mi? Ben çıktığım yoldan dönmem. Hiçbir zaman dönmedim de. Çekilmem yönünde ısrar ettiler. Adaylıktan çekilmem için farklı görevler verilmek istendi. Çok şey konuşuldu. Ben yolumdan dönmem.