CHP Bursa İl Başkanlığı’nın çağrısıyla partililer, “Mutlak Butlan” kararına tepki göstermek amacıyla Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Ellerinde pankartlarla meydanda toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde karara tepki gösterdi.

Sloganlar eşliğinde bir araya gelen kalabalık, alınan kararın demokrasiye zarar verdiğini savunurken, parti yöneticileri de süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

I M G 20260524 212228~2

“BUGÜN TÜRKİYE DEMOKRASİ ADINA KARA BİR GÜN YAŞIYOR”

Kent Meydanı’nda toplanan partililere, Ankara’da bulunan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş telefon bağlantısıyla seslendi.

Konuşmasında “Mutlak Butlan” kararına sert tepki gösteren Yeşiltaş, “Bugün Türkiye demokrasi adına kara bir gün yaşıyor. Sandıkta alamadıklarını farklı yöntemlerle almaya çalışıyorlar” şekilde konuştu.

I M G 20260524 212235

Yerel seçimlerin ardından CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu ifade eden Yeşiltaş, “Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi oldu. O günden bu yana partimizi ve belediye başkanlarımızı rahat bırakmadılar. Seçim iptalleri, diploma iptalleri, kayyumlar ve çeşitli baskılarla CHP’yi hedef aldılar” ifadelerini kullandı.

CHP’nin iktidar olacağını söyleyen Yeşiltaş, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

I M G 20260524 212922 1

“HALK ARTIK GERÇEĞİN FARKINDA”

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, yaptığı konuşmada, CHP’nin tarih boyunca cumhuriyet ve demokrasi mücadelesi verdiğini belirtti.

Uludağ Elektrik dijital kanallarıyla bayramda da hizmette
Uludağ Elektrik dijital kanallarıyla bayramda da hizmette
İçeriği Görüntüle

Türkiye’de yetkilerin tek elde toplanmasının demokratik yapıya zarar verdiğini savunan CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, bu sürecin halkın demokrasiye olan inancını zedelediğini ifade etti.

CHP’li belediye başkanlarına yönelik operasyonlara da değinen Gürbüz, “Tutuklamalar ve baskılarla partimiz hedef alınıyor. Ancak halk artık bunların iftira ve siyasi hamleler olduğunun farkında” dedi.

İktidarın demokratik yollarla kazanamadığını farklı yöntemlerle elde etmeye çalıştığını öne süren Gürbüz, baskılar arttıkça halkın daha fazla tepki göstereceğini savundu. Gürbüz, konuşmasını “Aydınlık günler yakındır” sözleriyle tamamladı.

I M G 20260524 213232

“KENT MEYDANI’NA ADALETİ SAVUNMAYA GELDİK"

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Av. Ahmet Keskin de, “Bugün buraya adaleti, haklarımızı ve geleceğimizi savunmaya geldik. Cumhuriyet Halk Partisi’ni savunmaya geldik” diye konuştu.

İktidarı sert sözlerle eleştiren Keskin, CHP’li belediyelerin hukuksuz yöntemlerle hedef alındığını savunarak, “Halkın seçme iradesine adeta çöküyorlar. Bu ülkeyi baskıyla, tehditle ve yoksullukla yönetmeye çalışıyorlar” ifadelerine yer verdi

Keskin, CHP’nin bu süreçte geri adım atmayacağını belirterek Genel Başkan Özgür Özel’e destek mesajı verdi ve mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

I M G 20260524 213510 1

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, mücadeleden geri adım atmayacaklarını söyledi.

Konuşmasında CHP’nin birlik içinde hareket ettiğini vurgulayan Şahin, Genel Başkan Özgür Özel’e destek mesajı verdi. Şahin, katılım gösteren partililere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

I M G 20260524 215011

“ÜLKEMİZİN VE PARTİMİZİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK LİDER"

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Kasım 2023’te gerçekleştirilen kurultayda Genel Başkan Özgür Özel’i seçen delegelere teşekkür ederek, “Ülkemizin ve partimizin gördüğü en büyük liderlerden biri olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

CHP’nin bundan sonraki süreçte meydanlarda ve sahada mücadeleyi sürdüreceğini ifade eden Dalgıç, partililerin dayanışma içinde hareket edeceğine inandığını belirtti.

I M G 20260524 215143 1

“BİZLER MUSTAFA KEMAL’İN GENÇLERİYİZ”

CHP Bursa Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Bora da iktidara tepki göstererek gençlik kolları olarak mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Bora, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin birinci partisi olmasında Genel Başkan Özgür Özel’in rolüne de dikkat çekti.

CHP Genel Merkezi binası önüne polis getirildiğini ve kapıların zorlandığını ifade eden Bora, gençlerin baskılara rağmen geri adım atmayacağını belirterek, “Bizler Mustafa Kemal’in gençleriyiz” ifadelerini kullandı.