Gebze Güzeller mahallesinde, 7 katlı bina henüz bilinmeyen sebepten dolayı çöktü. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Gece saatlerine kadar süren arama kurtarma çalışmalarından acı haber geldi...
İKİ AİLE BULUNUYORDU
Görgü tanıkları binada iki ailenin yaşadığını ve akşam saatlerinde balkonda kendilerini gördüğünü belirtiyor.

BELEDİYE BAŞKANI: "7 KİŞİLİK İKİ AİLE YAŞIYORDU"
Olayla ilgili bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "7 kişilik iki aile yaşadığı bilgisi var. Sağlık durumları ile alakalı bilgi yok. Hepsi binada mı net değil. Tüm ekipler acil müdahale işlemlerini başlatmış durumdalar. Binanın ne zaman yapıldığı konusunda net bilgi ulaşmadı." dedi.
İlk iki katında eczane olduğu belirtilen binanın yakın çevresinde ise metro çalışması olduğu aktarıldı.

VALİ AKTAŞ: "ENKAZ ALTINDA 5 KİŞİLİK AİLE VAR"
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, enkaz altında 5 kişinin olduğunu açıkladı.
Vali Aktaş yaptığı açıklamada "Bina 2012 yılında yapılmış. Çökmenin neden kaynaklandığıyla alakalı araştırmalar devam ediyor. Bir ailenin binada olduğunu değerlendiriyoruz. Aile, baba ve 3 çocukları var. Arkadaşlarımız bir ses aldı, o kişiye ulaşmaya çalışıyor. 375 kişi arama-kurtarma çalışmasına katılıyor. Binayla ilgili herhangi bir ihbar bulunmuyor." diye konuştu.
ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDAN İLK SES ALINDI
Öte yandan saatler sonra çöken binanın enkazından ilk ses alındı. Vali Aktaş, yaptığı açıklamada "Enkazdan ilk ses alındı, o vatandaşımıza ulaşılmaya çalışılıyor. İnşallah kısa zamanda vatandaşlarımıza sağ salim ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.
Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

9 BİNA MÜHÜRLENDİ
Kocaeli Gebze'de yıkılan binanın yakınlarında bulunan 9 binada yaşayan vatandaşlar, evlerinden tahliye edildi. 9 bina zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.
Vali Aktaş "Çalışma boyunca olay yerine yakın yerlerdeki 9 binamızı tedbiren boşaltmaya karar verdik. Herhangi bir olumsuz durum bu binalarla ilgili tespit edilmedi ancak tedbiren böyle bir karar aldık." dedi.
BİNA NEDEN ÇÖKTÜ?
Vali Aktaş, " Olayın gerçekleşmesi ile ilgili şu ana kadar herhangi elimizde somut bir bilgi yok. Teknik araştırmalar bittikten sonra gerekli açıklamalar yapılacak. Binayla ilgili daha önce ulaşan herhangi bir müracaat söz konusu değildir. Bölgedeki bir binayla ilgili bir başvuru var. O binayla ilgili de gerekli çalışmalar o zaman yapılmış zaten." diye konuştu.

ACI HABER GELDİ! 2 ÇOCUĞUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Öte yandan saatler sonra acı haber geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Aktaş bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldığını aktardı. Hayatını kaybeden çocuğun 12 yaşındaki Emir olduğu belirtildi.
12 yaşındaki Muhammet Emir, 14 yaşındaki Hayrunnisa ve 18 yaşındaki Dilara'nın aynı odada kaldığı belirtildi.
Bir kişinin daha bedeninin çıkartıldığı öğrenildi. Çıkartılan kişinin 14 yaşındaki Nisa olduğu öğrenildi.

18 YAŞINDAKİ DİLARA SAĞ OLARAK ÇIKARILDI
Arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, 18 yaşındaki Dilara Bilir ise sağ olarak enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ekiplerin enkaz altında kalan baba Levent (44) ve anne Emine Bilir'e (37) ulaşmak için yürüttüğü operasyon devam ediyor.
Akşam saatlerinde ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları havadan dronla görüntülendi.
GECE SAATLERİNE KADAR SÜREN ÇALIŞMALARDA ANNE BABANIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI...
Gebze'de çöken 7 katlı binada yaşayan Bilir ailesi enkaz altında kaldı. Enkazda gündüz yapılan çalışmalarda 1'i sağ olmak üzere 3 kardeş çıkartıldı. Gece saatlerine kadar süren çalışmalarda, anne ve babaya ulaşmak için büyük çaba sarf edildi. Gece 02:40 sularında enkaz altından anne ve babanın cansız bedenleri çıkarıldı.

5 KİŞİLİK AİLEDEN 4 KİŞİ ENKAZ ALTINDA HAYATINI KAYBETTİ
Enkaz altında kalan anne ve babayı arama kurtarma çalışmaları gece 02:40 civarında son buldu. Ekipler, anne ve babanın cansız bedenlerini enkaz altından çıkardı. Çöken 7 katlı binanın enkazında kalan 5 kişilik Bilir ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara ise sağ kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI AKTAŞ: "4 KİŞİYİ KAYBETTİK"
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, anne babanın enkaz altından çıkarılmasının ardından basına açıklama yaptı. Bakan yardımcısı Aktaş, şunları söyledi:
"Maalesef anne ve babanın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Baba Levent Bilir ve anne Emine Bilir'in cenazeleri de az önce çıkarıldı. Önce babanın cenazesi daha sonra annenin cenazesi çıkarıldı. Bu şekilde 5 kişilik ailemizin maalesef 4 ferdi vefat etti. Sadece Dilara kızımız, evin büyük kızı 18 yaşındaki kızı sağ olarak çıkarıldı.
Ama diğer aile üyeleri, anne baba ve iki çocuk maalesef vefat etmiş oldu. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin diyoruz. Dilara kızımıza da Allah'tan sağlık ve sıhhat diliyoruz. Biz kendisini bugün hastanede ziyaret ettik, konuştuk da kendisiyle. Genel durumu iyi. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre, çok ciddi bir problemi yok. İnşallah kısa sürede tedavisine olur ve sıhhatine, sağlığına kavuşur. Arama kurtarma çalışmaları esnasında toplam 913 personel canlı uğraş bir şekilde görev yaptı. Çöken binanın çevresindeki 12 bina tahliye edildi."
YIKILMADAN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜSÜ
Öte yandan binanın yıkılmadan önceki görüntüsü de ortaya çıktı.
Enkaz alanından ilk görüntüler şöyle;







