Portekiz’in Algarve bölgesindeki Praia da Luz beldesinde 2007 yılında ailesiyle tatil yaparken ortadan kaybolan 3 yaşındaki Madeleine McCann davasında sona yaklaşıldı.

Soruşturmayı yürüten savcı Hans Christian Wolter, baş şüpheli olan Alman pedofili Christian Brueckner’ın kızı öldürdüğünden emin olduklarını açıkladı.

İngiliz “Mirror” gazetesine konuşan Wolter, soruşturma ekibinin, şu anda ABD’li bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle Almanya’da hapiste olan Brueckner’ın Madeleine’i kaçırıp öldürdüğünden tamamen emin olduğunu söyledi. Wolter, “Artık suçlama yapmamız mümkün. Artık o kanıta sahibiz. Ama mesele sadece onu suçlamakla ilgili değil, onu mümkün olan en iyi delillerle suçlamak istiyoruz. Bu nedenle bekliyoruz” dedi.

Wolter, cinayete dair somut bir kanıtlarının olmadığını ancak ellerindeki ipuçlarının Madeleine’in öldüğünü gösterdiğini söyledi. Ekibin gelecek yıl suçlamada bulunmayı planladığı belirtildi.

Öte yandan, müfettişlerin elinde olan deliller arasında, 2002-2008 yılları arasında Praia da Luz’da yaşayan Brueckner’ın bir arkadaşına telefon görüşmesinde yaptığı “itirafı” içeriyor.

Ayrıca, telefonun analizi Brueckner’ın, Madeleine kaybolduğu sırada ailesiyle kaldığı otele çok yakın olan Ocean Club’da olduğunu gösteriyor.