Kovid-19 kısıtlamalarını kaldıran ülkelerde yeni vakaların artmasıyla birlikte hükümetler kısıtlamaların bazılarını yeniden yürürlüğe koydu. Delta varyantının hızla yayıldığı Hollanda ve İspanya’nın Katalonya bölgesinde diskotek ve gece kulüpleri tekrar kapatıldı

Katalonya’da açık alanda 500’den fazla kişinin olduğu bir etkinliğe katılanlardan aşılandıklarına dair bir belge ya da negatif test sonucu isteneceği belirtildi. İspanya’yı dün itibariyle yeniden “risk bölgesi” listesine dahil eden Almanya, salı günü Portekiz ve Rusya’dan ülkeye giriş yapan kişilere de 2 haftalık karantina dahil yeni kısıtlamalar uygulamaya başladı.

TURNUVA ETKİSİ 

Euro 2020 turnuvası nedeniyle Delta varyantının hızla yayıldığı İngiltere’de herhangi bir kısıtlamanın henüz getirilmemiş olması eleştirilirken, Portekiz hükümeti, ülkeye seyahat eden aşısız İngilizlere 2 haftalık zorunlu karantina uygulamasını hayata geçirdi.

Delta varyantının artık kendi topraklarında baskın olduğunu açıklayan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Portekiz’de plajlarıyla ünlü Algarve bölgesinde yüz yüze eğitime en az 12 gün süreyle ara verildi.

Delta varyantının turizm sezonunu etkilemesinden endişenen Yunanistan’da bugünden itibaren Ege adalarına yolcu taşıyan feribotlar yeniden koronavirüs kurallarına tabi oldu. Yunanistan hükümetinin özellikle Girit Adası’nda görülen Delta varyantı vakalarının önünü kesmeye çalıştığı bildirildi.

YÜZDE 90! 

Öte yandan geçen hafta, AB’nin hastalık kontrol kurumu Delta varyantının Ağustos ayı sonuna kadar Avrupa’daki yeni koronavirüs enfeksiyonlarının yüzde 90’ından sorumlu olabileceği konusunda uyarmıştı.

BAKAN KOCA'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA 

Dünya delta varyantını kontrol altına almakta güçlük çekerken, Türkiye'de ise Bakan Koca'da çok net bir uyarı geldi. Bakan Koca, kırmızı kategorideki illerdeki düşüş eğiliminin son bulmasından endişe ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı. Tabloya göre, Türkiye'de son 24 saatte 222 bin 68 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 261 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 5 bin 242 oldu.

Günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kırmızı kategorideki illerimizde vaka sayılarının düşüş eğilimini kontrol altında tutmak güçleşiyor. Mücadelede yerinizi almak için bir an evvel aşınızı olun." değerlendirmesinde bulundu.