Dünyaca ünlü kült çizgi dizi Simpsons, tutan tahmin ve öngörüleriyle dünyayı sarsmaya devam ediyor. Efsane çizgi dizi Simpsons'ın hayranları, ikonik çizgi dizinin yeni bir öngörüsünü fark edince sosyal medya çalkalandı.

1989'dan beri yayında olan ve 2007 yılında da sinema filmi olarak izleyicilerinin karşısına çıkan Simpsons, gezegeni kasıp kavuran koronavirüs salgını da dahil olmak üzere bir dizi ürkütücü tahmin yaptı.

Efsane dizinin, Donald Trump'ın başkanlığından üç gözlü bir mutant balığın keşfine ve hatta Londra'daki gökdelen The Shard'ın dikilmesine kadar dünyanın dört bir yanından pek çok büyük olayı öngördüğü biliniyor.

Simpsonlar ayrıca, Dünya Kupası ve Super Bowl'un kazananlarını doğru şekilde tahmin etti ve Super Bowl'da Lady Gaga'nın 2017'deki devre arası şovundaki performansından önce gökten indiğini gösterdi.

UZAYA ÇIKTIĞINI DA BİLDİ 

Simpsonlar, geleceği tahmin etme konusundaki ürkütücü yeteneğiyle hayranlarını düzenli olarak şaşırtıyor. Ve çizgi dizi, uzaya giden Virgin Galactic'in kurucusu, 70 yaşındaki işadamı Sir Richard Branson'ın uzay uçuşundaki bir görüntüsüyle bir kez daha geleceği bilmiş gözüküyor.

Sahibi olduğu Virgin Galactic şirketinin roketiyle üç diğer yolcuyla birlikte uzaya çıkan Branson'ın görüntüsü, Simpsonlar'ın 2014 yılında yayınlanan 25'inci sezonunun 15. bölümü olan The War of Art'taki bir sahneye garip bir şekilde benziyordu.

Çizgi dizinin bu bölümünde, sanat sahtekarlığı yapan Klaus Ziegler, Lisa'ya 'sahteciliğin dünyanın her yerindeki insanlara zevk verdiğini' söylüyor ve ardından çeşitli yerlerde sahte sanat eserlerine bakan insanlar gösteriliyor.

Sahte sanattan son derece memnun olduğu görülen bir kişi de, uzay gemisinde duvardaki sanat eserlerine bakarken elleri başının arkasında dinlen görülebilen Richard Branson.

TRUMP'A BİR DARBE DE SIMPSONS'DAN 

Dizinin hayranları, son olarak ABD'deki son duruma dair kehanetinin tuttuğuna dikkat çekti. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabının sosyal medya platformu Twitter tarafından askıya alınması, dünyada birinci gündem maddesi oldu ve sosyal medyada da bolca konuşuldu.

Bu durum, sosyal medya kullanıcılarının akıllarına, dizideki bir sahneyi getirdi. Bu sahnede, yatağında doğrulmuş ve sinirli bir ifadeyle elindeki telefona bakan Donald Trump'ın yanında, Adolf Hitler imzalı bir kitap duruyor.

Dizinin daha önceki bölümlerinde Trump'ın ölümü işlenmiş, tarih olarak ise 27 Ağustos 2020 işaret edilmişti. Ancak ölüm tarihi olarak işaret edilen 27 Ağustos 2020'de Trump, 3 Kasım'da yapılacak 59. başkanlık seçimleri için aday gösterilmişti. Bu kehanet gerçekleşmese de diziyi sosyal medyada dünya gündeminde ilk sıralara taşımıştı.