Dünya gündemindeki birçok olayla ilgili öngörülerde bulunan ve çoğu doğru çıkan Simpsons dizisiyle ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Sosyal medyada diziye ait görüntüler paylaşan kişiler, Birleşik Krallık'ta yaşanan fosil yakıt kıtlığının dizide öngörüldüğünü düşünüyor.

11 YIL ÖNCE YAYINLANAN BÖLÜM SES GETİRDİ

Kullanıcıların ortaya attığı teori, Kasım 2010'da " Lisa Simpson, This Isn't Your Life" adlı bölümde Homer karakterinin Maggie karakteri için promosyon oyuncak kazanmak adına 1,000 galon yakıt almasına dayanıyor. Paylaşım rekorları kıran sahnede Homer, otomobilinin bagajını ağzına kadar yakıtla dolduruyor.

NE OLMUŞTU?

Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması ülkede yeterli sayıda tır şöförü kalmamasına neden olurken, bu durum birçok sektörü etkiliyor. Ülkede tır şoförü sayısındaki yetersizliğin benzin sevkiyatını kesintiye uğratacağı endişeleri, bazı istasyonlarda talep artışına neden oldu.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, dün yaptığı açıklamada yaşanan kıtlığın tamamen panik alımlarından kaynaklandığını ve durumun çözüme kavuşacağını söylemişti.