ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin toplantıda varlık alım programının azaltılmasına yönelik keskin görüşleri dikkat çekerken Fed Başkanı Powell ise varlık alımlarının azaltılması konusunda yıl sonunu işaret etti.

Fed Başkanı Powell, varlık alımlarının azaltılmasının doğrudan faiz artışı sinyali taşımadığını vurgulaması ile birlikte piyasalar Powell’ın açıklamalarını güvercin tonda algıladı.

Jackson Hole toplantısı ve Powell’ın açıklamalarının ardından ons altın geçtiğimiz haftayı yüzde 2 oranında primle 1820 dolar seviyesinden kapattı. Dolar endeksinde yaşanan geri çekilmelerle birlikte dolar kuru da önemli ülke para birimleri karşısında değer kaybetti.

ONS ALTIN PRİMLİ SEYREDİYOR 

Haftanın ilk işlem gününde ons altında ise hafif geri çekilmeler görüldü. Pazartesi günü ons altın günü 1812 dolar seviyesinden kapattı.

Bugün öğle saatleri itibarıyla dünkü kapanışına göre yüzde 0.31 oranında primli seyreden ons altın 1818 dolar sınırında hareket ediyor. Analistler ons altın için destek seviyesi olarak 1781 dolar, direnç seviyesi olarak da 1826 dolar seviyelerini öne çıkardı.

GRAM ALTIN DÜŞÜŞE GEÇTİ 

Gram altın güne 487 lira seviyesinden başladı. Yatay seyrin hakim olduğu gram altında öğle saatleri itibarıyla düşüş gözlendi. Gram altın yüzde 0.44 oranında düşüşle 485.1 lira seviyesinde işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 485 lira en yüksek ise 489 lira seviyeleri görüldü.

DOLAR VE EURO DÜŞÜŞTE 

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde yaşanan düşüşler dolar/TL fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor. Güne 8.38 lira seviyesinden başlayan dolar/TL,öğle saatleri itibarıyla yüzde 0.83 oranında düşüşle 8.31 lira seviyelerinden işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 8.30 lira en yüksek ise 8.39 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı saatte 9.83 lira seviyesinde düşüş gösteriyor.

Kaynak; UZMANPARA 'Milliyet