Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu‘na hazırlanıyor.

“PANDEMİ NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİMİZ 38. SEÇİMLİ GENEL KURULU 15 EYLÜL’ DE YAPACAĞIZ” 

Sektör temsilcileri ve basın mensuplarıyla Bursa’da bir araya gelen Geçmişten Geleceğe UTİKAD ekibinin lideri Dr. Kayıhan Özdemir Turan, “15 Eylül’de İstanbul’da yapacağımız, 38. Seçimli Genel Kurulu’na tüm üyelerimizi bekliyoruz. 34 yıllık geçmişe sahip derneğimizde, bu yıl ilk defa iki listeli bir yarış söz konusu. Bu yarış yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında dernek üyelerimiz, sektörle paylaştığımız yönetime aday olma fikrimiz ve hedeflerimizin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz 38. Seçimli Genel Kurulu 15 Eylül’de yapacağız. Bugün Bursa’dayız. Önümüzdeki dönemde Ankara, Mersin ve İzmir’e ziyaretlerimiz olacak. Oradaki üyelerimizle de bir araya geleceğiz. Sonrasında 15 Eylül’de 38. Seçimli Genel Kurulu ise İstanbul’da gerçekleştireceğiz” dedi.

“BURSA’YA TEMSİLCİLİK AÇACAĞIZ”

UTİKAD bünyesinde belirli hedeflerinin olduğunu vurgulayan Turan, “Geçtiğimiz yıl bu yola çıkarken, yaklaşık 80 sayfalık bir doküman hazırladık ve bunları üyelerimizle paylaştık. Bu doküman geçmişten geleceğe bir nutuk tarzında. Zaman hızlı geçiyor. Dört yıl sonra bu hedeflerimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimizi ve ne icra edebildiğimizi göstereceğiz. Oranlarımızı üyelerimizle paylaşmak için hazırladığımız mektupta, dört grup altında birçok hedefimiz var. Bu hedeflerin en başında, ülkemizin derneği olabilmek geliyor. Geçtiğimiz eylül ayında yola çıkarken, derneğimizin 16 ilde üyesi vardı. UTİKAD ekibi olarak bu 16 il sayısını 81 ile yayma hedefiyle yola çıktık. Ülkemizin 81 ilinde de lojistik hizmet üretildiğini biliyoruz. Dolayısıyla lojistik hizmet üreten her firmamızın bu dernek çatısı altında bir araya gelmesi derneğimize güç katacaktır” açıklamasını yaptı.

Turan, “Bir diğer hedefimiz ise, derneğimizin üye sayısını artırmak. 458 olan üye sayımızı, yüksek rakamlarla ifade edebiliyor olmamız lazım. Mümkünse binlere yaklaştırmamız gerekiyor. Bu yönde de attığımız adımlar sonucunda şu an 520’li rakamları yakaladık. Daha göreve gelmeden yüzde 13 düzeyinde bir artış sağlamış durumundayız. Göreve geldikten sonra bu rakamı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Derneğimizin temsil edildiği il sayısında da bir artış söz konusu. Şu an için 22 ilde temsil ediliyoruz. Dolayısıyla yüzde 37’lik bir artışı henüz göreve gelmeden yapmış olmanın motivasyonunu ve sevincini yaşıyoruz. Derneğimizin Mersin ve İzmir’de temsilcilikleri var, ama Bursa’da yok. Bursa ülkemizin dış ticaretinde üst sıralarda yer alan ve yarattığı ekonomiyle de istihdamda ülkemize değer katan bir şehirdir. Lojistik anlamda da çok önemli faaliyetlerin icra edildiği bir yer. Gemlik Liman  yakında gerçekleşecek demir yolu projeleriyle, demir yolu liman projelerinin bir araya gelmesi, hava yolu operasyonlarının yapılabilmesi dolayısıyla lojistiği oluşturan ana faktörlerden bir tanesidir. Ayrıca taşımacılık modu altında dört ana taşımacılık moduyla da taşımanın gerçekleştirilebileceği bir kent hüviyetine kavuşacak. Dolayısıyla bizim Bursa’da daha fazla üyemizin ve temsilciliğimizin olması lazım. Bu anlamda; Bursa’da temsilcilik açma hedeflerimiz arasında. Lima Lojistik, Bursa’nın önde gelen firmalarından bir tanesi ve ekibimizde yer alıyor. Biz yola çıktığımızda Bursa’da üye sayımız 6-7 kişiydi. Şimdi 9 üyemiz var. Rakam az ama neredeyse yüzde 50 büyümeyi göreve gelmeden başarmış durumdayız. Bunun gibi bir sürü hedefimiz var. Biz bu yola çıkarken iyi niyetle yola çıktık. Bu iyi niyetle yola çıkmak; 34 yıl boyunca UTİKAD‘ın bir marka değerine sahip olması, hem kamu, hem de devlet organları, paydaşlar ve sektör tarafından kabul edilmesi önemli bir başarı. Bu başarıyı sağlayan UTİKAD çalışanlarına, emek harcayan geçmiş dönem meslektaşlarımız ve şu anda görevde olan arkadaşlarımızın hepsini takdir ve teşekkür ediyor, hepsine saygı duyuyoruz. Yapılan her çaba ve emek gönüllülük işi ile yapılıyor. Bunun değerini biliyoruz. Biz bu göreve talip olurken yapılamayanları dile getirerek talip olmadık. Biz tam tersi yapılanları takdir ettik. Bizden önce görev yapanların yaptıklarına benzer olarak, belirlediğimiz hedeflerle bunları hayata geçirerek başarıyla bu çatı altında toplandık. Bir kaç tane tuğla ekleyebilme hevesi ve motivasyonuyla yola çıktık” diye konuştu.