1975 yılından bu yana alüminyum sektöründe öncü projeleri hayata geçiren Yeşilova Holding, kurguladığı dönüşüm programıyla geçmiş yıllardan edindiği tecrübeyi gelecek hedefleriyle harmanlıyor. Yeşilova Holding İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova’nın ‘özgürlük ve sorumluluk kültürü’ olarak nitelendirdiği +45 Dönüşüm Programı, stratejik yönetim, iletişim, liderlik ve gelişim, dijital, inovasyon ve marka dönüşümlerini barındıran 6 ana başlık altında toplanıyor.

Yeşilova’nın alüminyum sektöründe önemli bir pozisyonda yer aldığını aktaran A. Yalçın Yeşilova “Yeşilova’da olmak bir şans, çünkü bizlerin büyüyen ve genişleyen güçlü bir sektörümüz var. Otomotiv ve raylı sistemlere odaklanmış tek kuruluşuz bu da övündüğümüz bir yanımız” dedi. Değişen ve gelişen dünya ile birlikte şirketlerin de dönüşüme ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekleyen Yeşilova, “Her geçen gün işletmelerimiz büyüyor ve bizler yeni bir teknoloji ile tanışıyoruz. Genç Yeşilovalı yöneticiler olarak, bu kapsamda bir yol haritasına ihtiyaç duyduk. Bu dönüşümü nasıl yaparız, nasıl başarılı oluruz, sürekliliği nasıl sağlarız sorularını kendimize sorduk. Çalışanlarımızı motive ederek onları geliştirmeyi, yetenekli ve istekli arkadaşlarımızı da şirketlerimize dahil etmeyi istediğimiz bir program kurgulamaya karar verdik” dedi. Başarının, herkesin ortak çabasıyla sağlandığı zaman gerçekten etkili çalışmalar ortaya çıktığını, başarının sürdürülebilir olması için başarının yanında mutluluk kavramının da bulunması gerektiğini sözlerine ekleyen Yeşilova “Amacımız, başarılı ve mutlu olmak” dedi. 

BUGÜN BİZLER, FİKİR VE AKLIMIZLA GELECEK 45 YIL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeşilova sözlerine şöyle devam etti: “Mutlu olmayıp başarıyı sürdürmek, başarılı olmayıp mutluluğu sürdürmek mümkün değil. Biz buna denge modeli ismini verdik, bu denge modelinin sağlıklı bir şekilde hayata geçebilmesi için belli bir gereklilik var, birbirinin zıttı olan iki duygu; korku ve sevgi. Bizler sevginin hakim olduğu bir yönetim aklını ortaya koyabilmeyi başarmak durumundayız. Korku enerjisiyle yönetilen kurumlarda insanlar inisiyatif almaktan kaçınırlar. Bu gibi işletmelerde üst yönetim hep yoğundur, çünkü ekipler işlerine yorum katmazlar sadece beklenilen işleri onlara sunmaya çalışırlar. Olumsuz etkileşim oranı attıkça pasif agresiflik başlar, zaman içerisinde de sirkülasyon kaçınılmazdır. Bu yüzden +45 Dönüşüm 

Programımızı kurgularken ‘özgürlük ve sorumluluk kültürü’ söylemini kendimize misyon edindik. Açıkçası bu programı hayata geçirirken çok heyecanlandık ve Yeşilova’da önemli bir değişim yönetmeyi hedefledik. Bu program bir dönemi geride bırakıp yeni bir dönemin başladığı bir proje değil, aksine yaşadığımız 45 yıldan aldığımız güçle gelecek 45 yılı hayal ettiğimiz bütünsel çalışmaların projesidir.  Bugün bizler fikir ve aklımızla gelecek 45 yıl için  çalışıyoruz. İnanıyorum ki, çalışmalarımız çok yakın bir gelecekte gurur duyacağımız sonuçlara vesile olacak.”

BU DÖNÜŞÜMLE GELECEĞE DAHA İYİ HAZIRLANIYORUZ

Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova da 1975 yılından bu yana planladıkları çalışmaları ilk günkü heyecan ile sürdüklerini anlatarak “2 kişi ile başlayan ekibimiz bugün 1200’ü aşan kocaman bir aile. Hep birlikte birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde birçok başarıya imza attık. Dünya olarak son 10- 15 yılda dijital çağa girmemizle çalışmalarımız çok farklı boyut kazandı. Bizler de bu değişim ve dönüşümden kopmamak, firmalarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak adına +45 Dönüşüm Programımızı hayata geçirdik. Bu programımız ile çalışma arkadaşlarımızı ve şirketlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak istiyor, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tercih edilen öncü firmalar olarak yolumuza devam etmeyi hedefliyoruz. Dönüşüm programımız kapsamına gerçekleştirilen çalışmalardan heyecan duyuyor, katkı koyan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.