Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çöken binada arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi'nde 7 katlı bina saat 07.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle çöktü.
İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, 12 yaşındaki Emir Bilir'in cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Aktaş, "Bir kadın sesi var. Çalışmalar o bölgeye yoğunlaştı." dedi.
Mehmet Aktaş, 627 kişilik ekiple arama çalışmalarının sürdüğünü dile getirip 5 kişilik aileden anne ve babanın bir odada, 3 çocuğun da bir odada bulunduğunu ifade etti.
İlerleyen dakikalarda enkazdan 14 yaşındaki Nisa'nın da cansız bedeninin çıkarıldığı bilgisi geldi.
18 YAŞINDAKİ DİLARA ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI
Saat 15.40 sıralarında ise 18 yaşındaki Dilara Bilir, enkazdan sağ olarak çıkarılarak ambulansa alındı.
Dilara enkazdan 8 saat sonra sağ olarak çıkarıldı.
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Ailenin büyük çocuğu 18 yaşındaki Dilara'yı sağ olarak çıkardık. İletişim kurulabiliyor. Anne ve baba ile ilgili henüz bir bilgi yok." dedi.
12 yaşındaki Emir Bilir, Levent Bilir ve eşi Emine Bilir.
9 BİNA MÜHÜRLENDİ
Yıkılan binanın yakınlarında bulunan 9 binada yaşayan vatandaşlar evlerinden tahliye edildi.
9 bina zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.
ANNE VE BABA ARANIYOR
Enkaz altında kalan Levent Bilir (44) ve eşi Emine Bilir'i enkaz altından kurtarma çalışmaları sürüyor.
Ailenin, dairede kiracı olarak oturduğu öğrenildi.
AKTAŞ: YIKIMIN NEDEN OLDUĞUNA DAİR BİR BİLGİ YOK
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, NTV canlı yayınında yıkımın neden olduğuna dair bir bilginin olmadığını dile getirdi.
Çalışmalar devam ederken olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Vali Aktaş, enkazdaki ailenin ikinci katta yaşadığını söyledi.
"TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ"
Aktaş, "Çalışma boyunca binalarda mevcut herhangi bir şey tespit edilmemiş olmakla birlikte 9 binamızı tahliye ettik. Tamamen tedbiren." dedi.
Binanın yıkılmadan önceki hali (Kaynak: Google Maps)
"BİNAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDUM"
Yıkılan binanın arsa sahibi olan ve burada ikamet eden Aysel Aslan, dün köyde olduğunu belirterek, "Sabah saatlerinde birisi telefonla aradı, öyle geldim. Binayı böyle görünce şok oldum. Şu anda şoktayım." ifadelerini kullandı.




