Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nde Belçika Kraliçesi Mathilde’yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan eşlik etti.

Belçika Kraliçesi Mathilde, Türkiye’de 3 gün sürecek “ekonomik misyon” kapsamında Türkiye’ye resmi ziyarette bulunuyor. Çok sayıda yatırımcı ve iş insanıyla gelen Belçika Kraliçesi, İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

aa 20260511 41346666 41346662 cumhurbaskanireceptayyiperdogan

Görüşmelere dair detaylarda Kraliçe ve Cumhurbaşkanı’nın görüşmesinde Belçika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ele alınacağı belirtildi. Buna yönelik Belçika Kraliçesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Belçika’dan gerek hülkümetin gerek kraliyet ailesinin iş dünyasıyla birlikte Türkiye’ye güvendiğini, inandığını ve işbirliğinin devam etmesi mesajını ileteceğini belirtti.

Özel’e bir soruşturma daha
Özel’e bir soruşturma daha
İçeriği Görüntüle
AA 20260511 41346666 41346661 CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN 494240
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belçika Kraliçesi Mathilde

Türkiye’nin Belçika açısından ekonomik olarak ve stratejik olarak bir potansiyeli olduğunun ve dolayısıyla Kraliçe’nin beraberinde 200’ü aşkın iş insanını Türkiye’ye getirerek iş fırsatları değerlendirilecek.

Görüşmede Temmuz 2026’da Ankara’da yapılacak NATO Zirvesi’nin de ele alınması bekleniyor.

Belçika’nın beklentisi, savunma sanayi açısından ve ilişkiler açısından beklentiler kapsamlı bir biçimde görüşmede ele alınacak.