Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdüssamed Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri iş ve ticaret hayatındaki gelişmelere üyelerini hazırlayacak, bilgilendirecek yeni organizasyonlara imza atmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda, son yıllarda dünya gündeminde birinci sıralarda yer alan ve sürekli değişimler geçiren blockchain gibi kripto para birimleri ve Web3’ün getirdiği finansal gereklilikler ile oyun sektörünün kripto para dünyasına adaptasyonu konularında çalışmalar yapan Ratic CEO’su Ali Dursun’u üyeleriyle buluşturan Genç MÜSİAD Bursa yönetimi dijital alandaki gelişmeleri de yakından izliyor.

Panelin açılışında konuşan Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdüssamed Kahraman, “Kripto paralar ve NFT tüm dünyanın bir gerçeği. Bu yeni dijital alana dünya genelinde bir kayma var. Bu alandaki teknolojilerin gelişiminde yol alınmaya devam ediyor. Web3’le gelen finansal değişimlerin sağladığı avantajlar var. Yani daha önce ne yapılamıyordu da NFT’ye ihtiyaç duyuldu. Bu yeni dijital para düzeni hakkında birçok kişi henüz tam anlamıyla bilgi sahibi değil. Devletlerin de bu alanda çalışmalar yaptığı biliniyor. Üyelerimize bu alanda merak ettiklerini öğrenebilecekleri bir etkinlik düzenlemek istedik. Etkinliğimizde kripto para ile oyun dünyası hakkındaki çalışmalarıyla tanınan Ratic CEO’su Ali Dursun’u konuk ediyoruz” dedi.

WEB3’LE OYUN İÇİNDEKİ PARALARI PLATFORMUN DIŞINA ÇIKARARAK KULLANMA İMKANI

MÜSİAD üyelerine sunum yapan ve soruları yanıtlayan Ratic CEO’su Ali Dursun,  Web3’ün çok avantaj sağladığını, Ratic şirketi olarak bir oyun finansı girişimleri olduğunu ve Ratic Launcher adında finansal süper uygulama geliştirdiklerini belirtti.

Dursun, “Genç MÜSİAD üyeleriyle çok güzel bir panel yaptık. İyi bir etkileşim oldu, merak edilenler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Tabii yeni bir dünyanın kapılarını aralayan Web3 teknolojisinin getirdiklerini konuştuk. Bunun yanında Ratic’in geliştirdiği Ratic Launcher uygulamasını anlattık. Ratic Launcher’ı tanımlamak gerekirse Google Play Store gibi düşünülebilir ama Web3 oyunculuğu alanında özelleşmiş bir platform. Yaptığı şey şu; bu tarz oyunlarla etkileşime girebilecek tüm araçları kendi içerisinde entegre şekilde bulundurmak.  Standart bir mobil Web3 oyununu oynayabilmek için kripto para borsasına gideriz ve oraya bir miktar paramızı atarak kripto para satın alırız daha sonra ise bunu kripto para cüzdanına aktarırız. Takip eden süreçte bu cüzdanı bir NFT mağazasına bağlarız, buradan NFT alırız. Bu çok uzun ve karmaşık bir süreç. Bazı modellerde 4 veya 5 platformu kullanmamız bile gerekebiliyor. Biz bu karmaşıklığı ortadan kaldırıyoruz. Kullanıcı sadece telefon numarasıyla sistemimize giriş yapabiliyor. Bunun sonucundan entegre bir kripto para cüzdanına sahip oluyor ve bu oyunları oynayabiliyor. Kredi kartıyla kripto para birimleri ve NFT’ler satın alabiliyor. İlerde sistemimize getireceğimiz kripto bankacılık çözümümüz Ratic Pay sistemi ile de kullanıcılarımız bir oyunun içerisindeki parasını, tuttuğu değeri anlık şekilde hesaplanarak, harcayabilecek ve bu sayede oyun deneyimi bambaşka bir yere taşınmış olacak. Biz 182 ülkede çalışacak merkeziyetsiz bir oyun bankası kuran bir finans girişimiyiz. Bu sistemde kripto paraya ulaşmanın, dönüştürmenin önündeki engelleri kaldıracak merkeziyetsiz bir sistem kuruyoruz” diye konuştu. 

Editör: Seren Bülbül