-Ebru Taşdemir/ Koza24.com

Ankara’da çok ilginç bir olay gerçekleşti. Dolmuş şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan üç çocuk babası Recep Çiftçi’nin evinin bahçesine göktaşı olduğu tahmin edilen bir cisim düştü.

3 kilo ağırlığındaki cismin şiddetli bir sesle bahçelerine düştüğünü söyleyen Çiftçi, ilk etapta durumun ciddiyetini fark edemediklerini belirtti.

Koza24.com'a özel açıklamalarda bulunan Çiftçi, şunları söyledi: “Eşim ve çocuklarımla evde oturduğumuz sırada bahçedeki ağaçların bulunduğu taraftan şiddetli bir ses duyduk. Başta bir göktaşı olabileceği aklımıza gelmedi. Akşam saatleri olduğu için etrafa bakamadık. Ertesi gün bahçeyi temizlemek için çıktığımızda ağacın dallarının kırıldığını ve yerdeki sebzelerin yanmış olduğunu gördük. Ağacın dallarını mahalledeki çocukların kırdığını düşündük ve önemsemedik. Hala aklımıza göktaşının düşmüş olabileceği gelmiyordu.”

“İNSAN YUMRUĞUNDAN DAHA BÜYÜK BİR TAŞ”
Recep Çiftçi, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Daha sonra dikkatimizi ağacın dibinde yarısı toprağa gömülü bir taş çekti. Taşı önce eşime verdim. Ben bahçeden topladığımız diğer taşlardan zannettim. Sonra aklımıza bir gece önce duyduğumuz o şiddetli ses geldi ve ağaç dallarının neden kırıldığını da o vakit anladık. Bulduğumuz taşı çevremizdeki insanlara sorduk, biraz araştırdık ve göktaşı olabileceğini düşündük. Taşı evimize aldık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, bizim de ilk kez başımıza böyle bir olay geliyor. İnsan yumruğundan daha büyük bir taş. Tam olarak 3 kilogram ağırlığında. Çanakkale'de bununla ilgilenen yetkililer ile görüştük. Ankara'da inceleme yapılmadığını söylediler. Taştan bir numune alıp Çanakkale'ye göndermemiz gerekiyormuş. İncelemesi orada yapılacakmış. Bir değeri var mıdır? Satılıyor mu? bilmiyorum. Eğer değeri varsa satacağız, yoksa da evimizde hatıra olarak saklayacağız'