Gazeteci Nevşin Mengü'nün babası CHP eski milletvekili Şahin Mengü yaşamını yitirdi. Bir dönem Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği de yapan Mengü 73 yaşında hayatını kaybetti. Mengü'nün dün gece burun kanaması üzerine yüksek tansiyon şikayetiyle kentteki özel hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Zafer Partisi Genel Sekreteri Milletvekili İsmail Koncuk Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkan Yardımcımız Sn Burak Mengü’nün muhterem babası Şahin Mengü Hakka yürümüştür." ifadelerini kullandı.

NEVŞİN MENGÜ'DEN AÇIKLAMA

Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Babamı kaybettik. Arayan, soran, başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. Dostlar sağolsun" ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA İSİMDEN MESAJ

Mengü'nün hayatını kaybetmesinin ardından çok sayıda isim mesaj yayımladı. O mesajlardan bazıları şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

CHP eski milletvekilimiz, aynı zamanda kıymetli gazeteci Nevşin Mengü'nün babası Şahin Mengü'nün vefatını üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:

Atatürkçülükten taviz vermeyen siyasetçi, PKK’lılara karşı avukatım olmayı talep eden Ankara Koleji’den ağabeyim Şahin Mengü’nün vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, siyaset ve hukuk camiasına baş sağlığı dilerim.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi:

Kıymetli ve kudretli ağabeyimiz Sayın Şahin Mengü’nün yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Silivri’de bizi hiç yalnız bırakmamış, gözü gibi bakmıştı. Ruhu şad olsun.

Gazeteci Barış Yarkadaş:

CHP eski Milletvekili Şahin Mengü, bu sabah tedavi olmak İçin gittiği bir hastanede hayatını kaybetti. Şahin Mengü’ye Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun:

Cumhuriyet Halk Partisi 23. Dönem Manisa Milletvekili Sn. Şahin Mengü'nün vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır, Cumhuriyet Halk Partisi camiasına da başsağlığı diliyorum.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948’de Kastamonu İnebolu’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Mengü, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı. Evli ve 2 çocuk babası Mengü 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP'den Manisa milletvekili seçilmişti.

KAYNAK: Odatv.com