Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

2021-2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hangi alanla olursa olsun başarı tesadüfenten öte disiplin, azim ve fedakarlıkla dolu uzun bir mücadelenin meyvesidir.

"EĞİTİMİ AKSATMAYAN BİRKAÇ DEVLETTEN BİRİ OLDUK"

Koronavirüs salgını hayatımızdaki her şey gibi eğitimi de olumsuz etkiledi. Salgının yarattığı sıkıntılara rağmen eğitimi ülke çapında aksatmayan birkaç devletten biri olduk. 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırdık. EBA TV ve internet platformlarıyla uzaktan eğitimi başarıyla yürüttük. 

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

Gönüllülük esasıyla devam ettirdiğimiz aşılamada toplam doz sayısı 100 milyon sınırına doğru gidiyor. Birçok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlarla karşılaştığını göz önüne aldığımızda bu tablo ülkemiz adına önemli başarıdır.

ÖNLEMLERE UYMA ÇAĞRISI

Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımı, en başta da eğitim camiamızı ve velilerimizi aşılarını olmaya davet ediyorum. Salgının yayılmasını engellemek, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz başta olmak üzere hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır. Milli Eğitim Bakanlığında kurduğumuz dijital altyapı ile okullarımızdaki süreçleri, hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız.