TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)  Bursa Şubesi'nin 11 Şubat'ta yapılacak 19. Dönem Olağan Genel Kurulu öncesi Çağdaş İnşaat Mühendisleri adına mevcut İMO Başkanı Ülkü Küçükkayalar yeniden adaylığını açıkladığı basın toplantısını Bursa Akademik Odalar Birliği'nde gerçekleştirildi. 

İMO Çağdaş İnşaat Mühendisleri Başkan Adayı Ülkü Küçükkayalar'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

"Anayasal bir kurum olan odamızın kurumsal kalitesini arttırarak, daha saygın, daha etkin, katılımcı ve kapsayıcı bir meslek odası yönetimi  anlayışını benimseyerek; aklın ve bilimin ışığında, teknik bilgi düzeyini yükseltmek amacıyla; odasına sahip çıkan üye, üyesine sahip çıkan oda yönetimi temel ilkesi ile iki yıl önce yola çıktık. Şimdi devamı için buradayız.

Tüzüğümüzde de yazdığı gibi Odamız, "Halkın ve ülkenin yararı, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının onur, hak, yetki ve mesleki çıkarlarını korumak ve geliştirmek" amacı ile kurulmuş bir meslek örgütüdür. Bu amaç doğrultusunda yasalarla bağlı bulunduğumuz TMMOB bütünlüğünde toplum yararına ve mesleğimiz adına, meslektaşlarımız ile el ele verip odamızın dik duruşunu göstermeye, güçlü bir ses olmaya devam etmek için buradayız. Her ilde mühendislik fakültesi açma şeklindeki popülist politikalar nedeniyle ortaya çıkan işsizlik ve istihdam sorununa çözüm üretebilmek adına 'iş istihdam komisyonumuz'ca iş arayan meslektaşlarımızla işverenleri buluşturma platformları oluşturup, meslektaşımızın iş bulabilme ve doğru işlerde çalışabilmelerine yardımcı oluyoruz ve buna devam edeceğiz" 

"YAPI DENETİM YASASI ARTIK TARTIŞMA KONUSU OLMAKTAN ÇIKARILMALIDIR"

"Hiç bir şekilde uygunluk vermediğimiz her ilde Mühendislik Fakültesi açma politikaları nedeniyle ortaya çıkan niteliksiz eğitimin olumsuz etkilerini azaltmak ve meslektaşlarımızın bilgi ve beceri düzeylerini yükseltmek için düzenli olarak meslek içi eğitimler, seminerler ve teknik geziler düzenliyoruz ve bunun elzem ihtiyaç olduğunu gördüğümüz için de kesintisiz düzenlemeye devam edeceğiz. Dayanımlı kentler ve güvenli yapılar oluşturabilmemiz için artık gündemimize oturmuş olan kentsel dönüşümün katılımcı tasarım ilkeleri ile, ortak akıl üreterek, kent yöneticileri ve diğer meslek disiplinleri ile doğru iletişim kurarak, meslek odamızın kamusal denetim sorumluluğu kapsamında, sürdürülebilir çalışmalar içinde olmasına özen gösterdik ve bu çalışmaların devamını önemsiyoruz.  Kamu çıkarı önceliği ve bağımsız yapılanması sorgulanan Yapı Denetim Yasası ,artık tartışma konusu olmaktan çıkarılmalıdır. Yapının, her aşamasındaki denetimi, ülke gerçekleri göz önünde tutularak yapılacak kapsamlı bir yasal düzenleme ile güvenilir hale getirilmelidir"

"ÜLKEMİZİN İHTİYAÇ DUYDUĞU HER AN ÜYELERİMİZLE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Şube-Temsilcilik ilişkilerimizi sadece çift rakamla biten yılların şubat ayında değil, görev süremiz boyunca sürekli arttırarak dayanışma ile büyüttük. Devam edeceğiz. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgenin ihtiyacı olan teknik güç ve desteğe gönüllü üyelerimiz ve yönetim temsilcilerimiz ile yüksek sayıyla derhal dahil olduk. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu her an üyelerimizle destek olmaya devam edeceğiz. Şube olarak Üyelerimize verdiğimiz hukuk danışmanlığı desteği ile üyelerimiz adına faydalı kazanımlar elde ettik. Çok önemsediğimiz bu hizmetin içeriğinin ve niteliğinin iyileştirilmesi önümüzdeki dönemin hedeflerinden olacaktır"

"Her Şantiyeye 1 Şef", "Boşuna mı Okuduk?" kampanyalarımızla meslektaşlarımızın sesini güçlü şekilde kanun koyuculara, kamuoyuna ve sektör paydaşlarımıza duyurduk. Belirli periyodlarda yaptığımız açık oturumlarla, üyelerimizden aldığımız geri bildirimleri yol haritamıza ekleyerek katılımcılığı arttırdık, Kamu ve meslektaş çıkarlarını gözeten çalışmalar yaptık,  birlikte ürettik, birlikte yönettik, devam edeceğiz"