Bursa protokolün katılımıyla gerçekleşen lansmanda açılış konuşması yapan Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, “Gerçekten çok anlamlı bir programla beraberiz. Girne Koleji’nin Bursa kampüsü kurucusu Celal Bey ile yaklaşık üç yıl önce tanıştık. Bu güzel davete katılmamak mümkün değil ama aynı zamanda anlamlı olan Bursa’mıza yapılan bu son derece önemli bir hizmetin yanında yer almak da doğrusu bizim en önemli bir şahsi borcumuzdur. Bugün bu vesileyle burada hepimiz sizlerle beraberiz. Yeni bir yolculuğa, yeni bir serüvene hazırlıyoruz. Celal Bey aslında bu sektörde çalışmalar göstermiş. Şimdi de tek başına böyle bir yatırıma niyetlenmiş. Her şeyden önce bu cesaretli davranışından dolayı kendisini tebrik ediyorum” dedi.

“BURSA VE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’MİZİN ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ PEKİŞTİRECEK”

Yazıcı, eğitimin son derece önemli bir sektör olduğunu da vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bursa’mızda olduğu gibi ülkemizin pek çok bölgesinde çok değerli kıymetli eğitim kurumlarımız var ve son yıllarda özellikle özel sektörün eğitim anlamında desteğiyle birlikte eğitimde belli bir kıymetin de artarak devam ettiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu konuda Bursa’mız her ne kadar tarih şehri, kültür şehri, sanayi şehri olarak bilinse de eğitimde almış olduğu yatırımlar var. Gerçekten ülkemizin önemli bir değeri haline geldi. Burada şüphesiz özel sektör eğitim alanında önemli bir yere sahip. Bu noktada ben bütün özel sektör temsilcilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu eğitim kurumumuz Bursa’mıza yeni bir soluk getirecek. Buna inananarak kendisine de bu noktada her türlü desteğe açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hiç şüphesiz bir özel sektör olması hasebiyle elbette kar esastır amaç. Ancak ben biliyorum ki Celal Bey asla bu işe girişip de maddi boyutu da hesaba katmaz. Çünkü eğitim müdürümüz en iyi şekilde evlatlarımızı nasıl hizmet veririz arayışı içerisindedir diye biliyorum. Öyle değerlendiriyorum. Ama elbette para kazanması da gerekir. Dolayısıyla hayırlı ve bol kazançlar diliyorum. Bursa’da ilk şubesini açmakla beraber aynı zamanda Bursa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’mizin arasında o sağlam olan köprümüz daha da pekiştirecek, güzel ilişkilere de vesile olacak diye değerlendiriyorum. Bu okulumuzda görev alacak herkese kolaylıklar, başarılar diliyorum.”

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE’DE BÜYÜMEK”

Üniversitenin 37 yıllık geçmişi ve yaklaşık 135 farklı ülkeden 22 bin öğrencisinin olduğunu söyleyen Girne Koleji CEO’su Dilek Cambazoğlu da, “Hedefimiz öncelikle Türkiye’de büyümek, Türkiye’de yer almak. Akabinde uluslararası bir yapıya sahip olmak istediğimiz için farklı ülkelerde de okullarımızın olması noktasında adımlarımızı da atacağımızı özellikle buradan belirtmek isterim. ‘Dünyanın kapıları sana açık’ mottosuyla 2019 yılında yola başladığımızda kendimize aslında çok da günümüzün şu anki koşullarına uygun bir noktada yola çıktık. Dünya çok ciddi bir değişim ve dönüşüm içerisinde eğitim sektörünün de bu değişime uyum sağlaması gerekiyor elbette. Eğitimde de ciddi bir reform var aslında şu anda. Biz de eğitim programlarımızı oluştururken bu değişim ve dönüşümü dikkate alarak özellikle üniversitemizin, hocalarımızın, akademisyenlerimizin önderliğinde bu yedinci bir eğitim modeliyle yola başladık, yola çıktık. Bursa kampüsümüz bizim on dördüncü kampüsümüz. İki tanesi Kıbrıs’ta olmak üzere toplamda on dört kampüsümüzle Türkiye’de on dört tane ilde eğitim öğretime devam ediyoruz. İstanbul’da Çekmeköy, Sancaktepe, Ankara Yenimahalle, Afyonkarahisar, Edremit, Balıkesir, Edremit, Muğla, Fethiye, Gaziantep, Diyarbakır, Batman, ve son olarak da Bursa kampüsümüzle on dördüncü kampüsümüzde sektörde, eğitim sektöründe eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Üniversitemiz uluslararası bir yapıya sahip. Yüz otuz beş farklı ülkeden öğrencisi olan, yaklaşık yirmi iki bin öğrencisi olan bir üniversite ve üniversitemizde birtakım iş birlik. Var. Özellikle akademiler noktasında üniversitemizde çok ciddi iş birlikleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Cambazoğlu kolej ile ilgili de bilgi vererek, “Öğretmen akademileri, yönetici akademileri, veli akademileri, velilerimizi de eğitiyoruz. Bu arada özellikle öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun eğitimler, onların o yaş grubu özelliklerinden anlamamızı sağlayan eğitimlerle sizlerle de akademisyenlerimizi bir araya getiriyoruz. Öğrenci akademileri özellikle genç kariyer programımızda akademisyenlerimizin önderliğinde yürüttüğümüz genç programımızda da öğrencilerimizi de yeni hayata, yenidünyaya hazırlıyoruz. Bizim aslında yenidünyaya o yenidünyanın beklentilerine uygun barajlar yetiştirmek hedefimiz. Öğretmenlerimizin donanımının önemini çok önemsiyoruz. Onların yenidünyaya öğrenci yetiştirecek altyapıya sahip olacak o değerlere sahip olmalarını istiyoruz. Sizlerin desteği bizim için çok önemli. Biz Bursa’da olmayı iki yıldır arzuluyoruz fakat bizim için önemli olan iyi bir yol arkadaşıyla sürece devam etmekti. Celal hocamız bizim için iyi bir yol arkadaşı. Kendisinin eğitimde yaptığı değerlere. Eğitime yaptığı yatırıma çok güveniyoruz. Dolayısıyla burada kendisi bize iyi bir yol arkadaşı olacak. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Bursa’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklide konuştu.

Eğitim Direktörü Emre Orhan ise konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Ülkemizde geleceğine yönelik atacağına ve imkan damarlarından birisi. Biz bir kuruluş olarak çizmiş olduğumuz yol haritasında bir gelecek vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu dünyada çocuklarımızın her şeye hazırlıklı olarak yetişmesi bizim için çok önemli konulardan bir tanesi. Bu eğitim anlayışı içerisinde de yine Amerikan Üniversitesi’ni arkamıza aldığımız desteği ile emin adımlarla ilerliyoruz. Eğitim fakültemiz içerisinde okul öncesi öğretmenliği bölümü, yabancı dil bölümü, yani eğitim sistemi içerisinde anaokulundan liseye kadar var olan bütün birimlerin karşılığının olması bizim için çok kıymetli. Yabancı dil eğitimi bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin gelişerek gelmesini istiyoruz. Dünya kimliğindeki mezuniyeti sağlarken bir yandan yabancı dil eğitimiyle bir yandan yeti başlığıyla verdiği yirmi birinci yüzyıl becerileriyle birlikte öğrencilerimizin anaokulundan liseye kadar dünyadaki eğitim modellerine entegre olmuş şekilde bir eğitim anlayışıyla ilerlemeleri dünya etkinliğinde kazanmalarını sağlayacak. Bugünkü kürsüden bunu garantisini de verebilirim. Burada çocuklarımız birer dünya vatandaşı olarak mezun olacaktır. Bunun altını bir kez daha çizerek söylemek istiyorum. Biz öğrencilerimizi liseden itibaren iş dünyasıyla bir araya getirerek hangi meslekte hangi noktalarda ilerleyecekleri noktasında da ciddi programlar hazırlıyoruz. Gelecek dediğimiz ya da meslekleriyle ilgili ilerleyeceği yollardaki alacakları adımlarla ilgili bizim Girne Koleji için size vereceğimiz taahhüt kadar bize güvenebilirsiniz. Yaptığınız işin farkındayız. Ekibimize ve kendimize güveniyoruz. Çocuklarımızın gelecekle olan randevuları için de sizleri Bursa kampüsümüze bekliyoruz diyorum ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Harun Kot