Kaşif Kozinoğlu soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Adli Tıp çalışanı Turgay Tamer, evinde ölü bulundu.

Nefes'in haberine göre, birkaç günlüğüne yurt dışına çıkan Tamer'in eşi dün akşam İstanbul Büyükçekmece'deki evine döndüğünde Turgay Tamer'i salonda hareketsiz halde buldu.

ÖLÜM NEDENİ OTOPSİNİN ARDINDAN NETLEŞECEK

İhbar üzerine adrese ekipler sevk edildi. Evde yapılan ilk incelemede herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığı belirtildi.

Tamer’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Şeker hastası olduğu öğrenilen Tamer’in ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.

NE OLMUŞTU?

Kara Haydar'ın serveti otoparktan çıktı
Kara Haydar'ın serveti otoparktan çıktı
İçeriği Görüntüle

12 Kasım 2011'de Silivri 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda rahatsızlanarak hastaneye götürülürken hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin dosya yeniden açılmıştı.

Kozinoğlu soruşturması kapsamında Turgay Tamer, 10 Eylül'de jandarma ekiplerince gözaltına alınmış, 4 gün sonra serbest bırakılmıştı.

Silivri Başsavcılığının talebiyle, Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeninin ve ölümünde üçüncü kişilerin müdahalesinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla fethi kabir işlemi yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında Kurtlar Vadisi dizisinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan “bilgi sahibi” sıfatıyla ifade verirken, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin incelenmesine de karar verilmişti.

Olay tarihinde görev yapan Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, cezaevi savcısı Necip Doğan ile Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ve Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur da gözaltına alınmıştı. Doğan ve İşgören tutuklanırken, Ataman ve Uğur hakkında ev hapsi kararı verilmişti.

Soruşturma kapsamında gazeteci Selahattin Günday ve eski muhabir Osman Arslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: BirGün