Bursa, çocuklar için tasarlanmış yenilikçe ve multidisipliner bir performans prömiyerine hazırlanıyor.

Atta Festival, Caféturc Music & Arts ve Biz Platform'un yapımcılığını üstlendiği interaktif çocuk tiyatrosu 'ARİDU - Galaktik DJ', Bursa'da 7 yaş üstü çocuklarla ilk buluşmasını gerçekleştirecek.

45 dakika sürecek olan oyun 5 Eylül Pazar günü Nilüfer Nazım Hikmet Kültürevi'nde perde diyecek.

İnteraktif özelliğiyle seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren oyun; beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bileşimini seyirciyle buluşturuyor.

Yaratım süreci Ayvalık, İstanbul ve Bursa'da yürütülen oyunun düzenlenen açık provalarla doğrudan çocukların yaratıcı katkılarıyla son halini aldı.

Yapım sürecine Nilüfer Kent Tiyatrosu'nun yanı sıra Ayvalık Karagöz Sanat Evi, Kültür İçin Alan, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi başta olmak üzere yirmiyi aşkın bağımsız ve kamu kuruluşu katıldı. 

'ARİDU gezegenimize yaklaşıyor!' başlığıyla duyurulan oyunun konusu ise şöyle;

Yıllar önce insanların uzaya gönderdikleri Voyager2 Altın Plağı, gezegenlerarası turneye çıkan DJ Aridu’nun eline geçmiştir fakat Aridu sakarlığından bu plağı kırmıştır. Özür dilemek ve yenisini almak için Dünyaya gelen Aridu’nun gemisinin içinden beklenmedik bir yolcu, arızalı bir robot olan Jüpiter'li Teramix çıkar. Hem Aridu’nun hem Teramix’in yardımına dünyadaki müziğin ruhu Melizma yetişir. Fakat Melizma’nın da bu ikiliye ihtiyacı vardır.  

Farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ve arkadaşlığı elen alan oyun, çocuklar için tasarlanmış yenilikçi bir performans. İnteraktif tarafları ile seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren oyun; beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bir bileşimi.