CHP’nin 2023’teki 38. Olağan Kurultayı’nda “oylamaya hile karıştırdığı” iddiasıyla aralarında Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu 12 kişi hakkında açılan davanın üçüncü duruşması 23 Şubat Pazartesi günü yapıldı. Savcı, aynı kişilerin İBB davasında da sanık olması gerekçesiyle dosyaların birleştirilmesini talep etti.
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara’da süren CHP’nin kurultayına dönük ceza davasının İBB davası ile birleştirilmesine muvafakat vermedi, dava Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.
“Seçim Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla açılan davada, CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da aralarında olduğu 12 kişi yargılanıyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dosyada “mağdur” olarak yer alıyor.
İBB davasını görecek mahkemeye “birleştirme önerili” müzekkere yazıldı: Ret yanıtı geldi
Dün görülen üçüncü duruşmada, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyanın İBB davası dosyasıyla birleştirilmesi için İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılmasına karar verdi.
Mahkeme, duruşmanın sona ermesinin ardından İBB davasını görecek olan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “birleştirme önerili” müzekkere yazdı. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, dosyanın İBB davasıyla birleştirme talepli yazısına, kurultay davasının iddianamesini ve duruşma tutanaklarını da ekledi.
Müzekkere sonrası Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazan İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, birleştirme önerisine muvafakat verilmediğini belirtti. Mahkeme, dosyalar arasında fiili ve hukuki bağlantı olmadığını ifade etti. Birleştirme talebi reddedildi, kurultay davasına, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edilecek.





