Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarına bir süreliğine ara vermişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin şubat ayında yasalaşması ve ilk maaşların mart ayında ödenmesi planlanıyordu. Tüm Türkiye’de üst üste yaşanan deprem felaketinin sonrasında Meclis çalışmalarının ertelenmesiyle “2023 EYT yasası ne zaman çıkacak, ertelendi mi, ve son durum ne?  soruları gündeme geldi. EYT yasası için gözler 28 Şubat’a çevrildi.

EYT, TBMM KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

EYT’DE SON DURUM: ÜÇÜNCÜ AŞAMA GERİDE KALDI

EYT düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı ve kabul edildi. Düzenlemenin, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin çoğunluğu oluşturduğu komisyondan geçti. Düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmesinin ardından EYT’nin yasalaşma sürecindeki üçüncü aşama da geride kaldı.

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem.”

Buna göre; Meclis’in 28 Şubat 2023 Salı günü açılması bekleniyor.

GÖZLER EYT DÜZENLEMESİNDE

AK Parti Meclis grubundan yapılan açıklamalarda, EYT düzenlemesinin Meclis açılır açılmaz görüşülerek yasalaşacağı vurgulandı. EYT teklifinin, deprem felaketi nedeniyle verilen aranın ardından yeniden uzatılan 28 Şubat saat 15.00’te açılacak Genel Kurul’un “ilk gündem maddelerinden biri” olması bekleniyor.

Genel Kurul’daki görüşmelerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasına sunulması planlanan düzenlemenin, Resmi Gazete’de yayımlanarak yasalaşması bekleniyor.

Editör: Seren Bülbül