Bursa'da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bursa'daki operasyonda tutuklanması istenen Alper Biçer, Bahadır Ablay, Ersel Çakır, Metin Yaşar Çelik, Fatih Salman, Murat Hasan Semih Atlı Ferhat Bakgör adli kontrolle serbest bırakıldı.

Hüseyin Gür, Serkan Çağlar, Sertaç Aşlak, Tarık Tarım, Mehmet Necati Çelebi, Tolga Şen, Ümit İrven tutuklandı.

Bursa’da apartman dairesinde yangın
Bursa’da apartman dairesinde yangın
İçeriği Görüntüle

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in eşi Seden Bozbey, kızı ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 11 kişi dün gece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 31 Mart günü "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olma, rüşvet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve imar kirliliğine neden olma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Başkan Bozbey ile birlikte 57 kişiyi gözaltına almıştı. Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Turgay Erdem'in de tutuklandığı eski soruşturma ile bu dosyanın birleştirilmesi üzerine 7 kişi hakkında daha gözaltı kararı verilmişti.

Toplam 64 kişi nöbetçi savcıya ifade verdi. Savcılık Mustafa Bozbey'in eşi S. Bozbey, kızı S. Bozbey G, kardeşi E. Bozbey ile Z.E.D, M.A.D, E.D, C.P.Ç, Y.A, F.Ç, Y.I. ve S.G'yi adli kontrol şartıyla sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik, bu 11 şüphelinin adli kontrol şartıyla salıverilmesine karar verdi.

Adliyede serbest bırakılan şüphelilerin yakınları büyük sevinç yaşadı. Bazıları ön kapıdan çıkarak aile fertlerine sarılırken gözyaşı döktüler.