Nilüfer BelediyesiBUİKADBUMKAD ve Bursa Barosu ortaklığında, İnsan Kadın Paneli 2. Kadın İşgücü İstihdamı paneli Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

İnsan Kadın Paneli 2. Kadın İşgücü ve İstihdamı'na, Zuhal Aslı Saka, Ayşe Köksal, Doç. Dr. Betül BatırElif Çelikkoparan ve Av. Nilay Parlar konuşmacı olarak katıldı. 

5 Aralık Türk Kadınlarının seçme ve seçilme hakkının tanındığı günün 89. yıl dönümünde düzenlenen panelde konuşmacılar, iş hayatlarındaki deneyim ve tecrübelerini dinleyicilere aktardı. 

BUMİAD BAŞKAN YARDIMCISI MİMAR SAKA, KENDİ HİKAYESİNİ ANLATTI 

BUMİAD Başkan Yardımcısı Mimar Zuhal Aslı Saka, kendi iş hayatından ve deneyimlerinden bahsederek konuşmasına başladı. Saka, "Eğitim, öğretim, bilgi, kendimize kattığımız bilgiler sosyal sermayemizde sosyal anlamda, bireysel olmadan, topluma fayda, sosyalliğimiz olarak değerlendirdi. Ve de ben de kendi sermayemi ortaya koydum. Burada sizinle de paylaşmak istedim. Kendi firmamda 2010 yılında mezun olduğumdan beri şirket firma sahibiyim. 2018'den beri de Mimar Murat Emrah Saka eşimle yola devam ediyoruz. Firmamızda kamu ve özel sektöre projeler çiziyoruz" diye anlattı. 

BUMKAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ KÖKSAL, DÜNYA VE TÜRKİYE VERİLERİNDE KADININ İŞ GÜCÜ İSTİHDAMINI ANLATTI 

BUMKAD Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Köksal, Teknoloji ve Mühendislik alanında kadın istihdamınından bahsetti. Sayısal veriler vererek konuşmasına başlayan Köksal En güçlü 20 ekonomide bulut bilişim teknolojilerinde kadın oranının yüzde 12'lerde olduğunu söyledi. Köksal, "Ülkemizde bilişim teknolojilerinde kadın oranı yüzde 1.2" dedi. Türkiye'nin cinsiyette eşitlik endeksinde 146 ülkeden 129. sırada olduğunu belirten Köksal, "BM Kadın Birimi, eşitsizliği ortadan kaldırmak için yapılacak faaliyetleri 21. yüzyılın en büyük problemi olduğunu söylüyorlar" diye anlattı. Kadın yönetici oranının 2026 yılında yüzde 40 seviyelere ulaştırılmasının hedeflendiğini söyleyen Köksal, ülkemizde de bu hedefler ve faaliyetlerin olduğunu belirtti. 2028 yılında orta öğretimini tamamlamayan kadının kalmamasının hedeflendiğini söyleyen Köksal, fen ve mühendislik alanında çalışan kadın oranının yüzde 44 olduğunu açıkladı.