İmamoğlu'ndan 200'ün üzerinde suç duyurusu İmamoğlu'ndan 200'ün üzerinde suç duyurusu

Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünleri Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde ilan etmeye devam ediyor.

Bakanlık, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’ne (GÜBİS) bu defa dört cep telefonu modeli ile bir kablosuz hoparlör cihazı ekledi.

Dört cep telefonu için piyasadan toplatma kararı: Listede akıllı telefonlar da var! - 3

Listeye eklenen ürünlerin; S19 Max Pro S Zoom, Dct 90, X11 ve X9 isimli cep telefonu modelleri olduğu bildirildi.

Dört cep telefonu için piyasadan toplatma kararı: Listede akıllı telefonlar da var! - 4

Bildirimin açıklama kısmında, ürünlerin Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’nin bazı maddelerindeki gereklere uymadığı belirtildi.

Dört cep telefonu için piyasadan toplatma kararı: Listede akıllı telefonlar da var! - 5

Listede bir de kablosuz hoparlör yer aldı. Ac 1200 model kablosuz hoparlörün de Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği’ne aykırı olduğu bildirildi.

Dört cep telefonu için piyasadan toplatma kararı: Listede akıllı telefonlar da var! - 6

GÜBİS NEDİR?

Türkiye’de piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünlerin ilan edildiği bir platformdur.

Platformda yer alan bildirimler, yetkili kuruluşlar tarafından söz konusu sisteme girilen bilgilerden oluşuyor.

Dört cep telefonu için piyasadan toplatma kararı: Listede akıllı telefonlar da var! - 1