Taleplerini yasama organının merkezinde dile getirmek isteyen özel sektör öğretmenleri Güvenpark'ta toplandı. Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önüne geçerek basın açıklaması yapmak isteyen eğitim emekçilerine polis ekipleri müdahale etti.

SENDİKA BAŞKANI EDEBALİ GÖZALTINA ALINDI
Meclis önünde açıklama yapma talebi reddedilen ve polis kalkanlarıyla durdurulan grubun eylemi sırasında gözaltılar yaşandı. Polis ekipleri, müdahale sırasında Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Başkanı Eren Edebali'yi ve bir sendika üyesini gözaltına aldı.
"KARŞINIZA ÇIKACAĞIZ, MASAYA OTURACAĞIZ"
14 Haziran'da Ankara'da kitlesel bir buluşma gerçekleştireceklerini daha önceden duyuran sendika, eylem öncesi karar alıcılara net bir mesaj vermişti. Eğitim emekçileri, özlük haklarının iyileştirilmesi ve taleplerinin karşılanması için yaptıkları çağrıda "Karşınıza çıkacağız, masaya oturacağız" ifadelerini kullandı.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, mülakat mağduru öğretmenler ile özel sektör eğitim emekçilerinin yaşadığı temel sorunları gündeme taşımak için bugün Ankara'da bir araya geldi. Eğitimciler, sektördeki güvencesiz çalışma koşullarına ve düşük ücret politikalarına dikkat çekmek amacıyla başkentte toplandı.




