Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırılarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında önemli adımlar atıldığını duyurdu.

SALDIRILAR SONRASI KRİTİK KARAR
SALDIRILAR SONRASI KRİTİK KARAR
İçeriği Görüntüle

Emniyet birimleri tarafından yapılan incelemelerde, suçu ve suçluyu öven ya da kamu düzenini olumsuz etkileyebilecek nitelikte paylaşımlarda bulunduğu belirlenen kişiler hakkında işlem başlatıldı. Bu kapsamda çok sayıda şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi.

83 kişi gözaltına alındı

Açıklamada, "Suçu ve suçluyu övücü nitelik taşıyan, kamu düzenini olumsuz etkilemeye yönelik paylaşım ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 83 şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş, haklarında adli işlem uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Yüzlerce hesap ve grup kapatıldı

Yapılan çalışmalar kapsamında dijital platformlara da müdahale edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini ve 93 Telegram grubunun kapatıldığını bildirdi.

Kaynak: DÜNYA