AK Parti'de 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği yapan Uçma, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Uçma'nın cenazesi yarın öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: İstanbul Milletvekilimiz, Değerli büyüğümüz İsmet Uçma’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Cenab-ı Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Ahh be İsmet abi. Yüreğimiz yandı. “Güzel insan” diye birşey varsa o sendin. Sen çok güzel ve çok bilgeydin. Gerçek bir insan, büyük bir kişiliktin. Allah sana rahmet etsin. Gerçek bir sevgiyle ve temiz bir yürekle bağlı olduğun Rabbimize kavuştun.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı da açıklamasında, "Değerli İstanbul milletvekilimiz, bilgeliğine ve insanlığına her daim şahit olduğumuz İsmet Uçma vefat etmiştir. Ailesine dostlarına aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun." dedi.